HP OfficeJet 5110

Denne multifunkssjonsskriveren har innebygd faks, som eneste produkt vi har testet så langt. Det er i tillegg et av de mest brukervennlige produktenen.

Publisert
Sist oppdatert

OfficeJet 5110 og storebror 6110 ble lansert i januar, og skiller seg fra de andre produktene vi har testet, på flere områder. Her får du for eksempel innebygd faks. De andre produktene hadde også faks-funksjon, men kun i tilknytning til et faksmodem i datamaskinen. 5110 kan altså fakse og kopiere uten å være tilkoblet PC.

(fortsetter under reklamen)

Automatisk flerside-skanning

HP OfficeJet 5110


En annen vesentlig forskjell i forhold til produkter vi har testet tidligere, er at 5110 er utstyrt med en arkmater for kopiering, innskanning og faksing, ikke skanneflate (flatbed) som de andre er utstyrt med. Storebror 6110 (som faktisk er mindre!)har skanneflate i tillegg til arkmater.

Ulempen med 5110-løsningen er at du ikke kan skanne fra tykke kilder, for eksempel bøker. Fordelen er derimot at du kan skanne/kopiere flere dokumenter automatisk, for eksempel en bunke med ark.

Selve produktet er ganske kompakt, blant de mest kompakte vi har testet (måler 452 x 371 x 234 mm). Det gjør den like lett å plassere som en vanlig blekkskriver. I fronten finner du et panel med tydelig merkede knapper og en tolinjers LCD. Informasjonen på LCDen er norsk, og manøvrering i menyene vil neppe by på de største utfordringene.

Smart og brukervennlig

Bak panelet finner du dokumentmateren (ADF=Automatic Document Feeder). Hvis du har koblet skriveren til en PC/Mac, får du nå automatisk opp en meny på skjermen (Director), som viser deg alle aktuelle valg for skanning, kopiering og faksing. Skal du skanne et fotografi, kan du velge programmet Photo View Center som mål. Dette programmet installeres automatisk sammen med driversystemet, og organiserer bildene dine, samt gir deg mulighet til å gjøre enkle korrigeringer (rotere, farger, kontrast) i dem. Det hele er meget oversiktlig og brukervennlig.

HP OfficeJet 5110 er i tillegg utstyrt med en knapp for direkte valg for tilpasning av kopien til formatet, dvs et foto kan f. eks blåses opp i A4-størrelse uten at du behøver å gjøre andre spesielle innstillinger. Smart!

De blanke arkene ligger i en mater over arkmottaket i fronten, slik vi er vant å se det på HP-skrivere. Den har plass til 150 ark. Dokumentmateren tar inntil 20 ark. Det betyr at du kan skanne 20 sider automatisk, uten inngrep. Nyttig for deg som har tenkt å skanne mange dokumenter/fotografier.

Fin kvalitet

Panelet er brukervennlig, og har en del flotte direktevalg, for eksempel Photo Fit to Page (automatisk tilpasning av en fotokopi til ut-formatet)
Panelet er brukervennlig, og har en del flotte direktevalg, for eksempel Photo Fit to Page (automatisk tilpasning av en fotokopi til ut-formatet) Vis mer


I følge HP klarer skriveren oppløsninger på opptil 4800 x 1200 dpi, mens skanneren klarer en oppløsning på 600 x 1200 dpi, som er helt vanlig i denne klassen, og som bør holde for de fleste behov.

5110 kan også brukes til å reprodusere fotografier med bra kvalitet, takket være Photoret III-teknikken som HP selv har utviklet. Blekket sitter i to patroner, en med sort og en med de tre fargene cyan, magenta og gul.

Hastigheter

I spesifikasjonene står det at skriveren skal klare inntil 12 sider pr minutt i farger, og 10 ved bruk av kun den sorte patronen. Vi kjørte noen kontrollmålinger på kopiering, og her er tallene vi kom frem til:

 • 1 A4-side, tekst/grafikk, kladd, sort: 20 sekunder.
 • 1 A4-side, tekst/grafikk, normal modus, sort: 28 sekunder (anbefales)
 • 1 A4-side, tekst/grafikk, kladd, farge: 29 sekunder
 • 1 A4-side, tekst/grafikk, normal, farge: 1 minutt og 15 sekunder (anbefales)
 • 1 Foto i A4-størrelse, aller beste innstillinger: 3 minutter og 15 sekunder

  Av de ovennevnte tall er det få overraskelser, sett i forhold til konkurrentene. Det måtte i såfall være hastigheten på kladde-kopien i farger samt fotokopien, som begge er noe raskere enn snittet av de produktene vi har testet så langt.

  Vi vil også legge til at OfficeJet 5110 reagerer lynkjapt på kommandoer, her er den en av de beste av produktene vi har testet. Støynivået er litt høyere enn snittet, men du vil neppe reagere på den i et miljø med sus fra PCer og andre kontormaskiner.

  Innebygd fargefaks

  Frontmating av blanke ark har bestandig vært HPs varemerke.
  Frontmating av blanke ark har bestandig vært HPs varemerke. Vis mer


  Faksen er utstyrt med et 33,6 kbps modem, fem hurtigtaster, 70 kortnumre og 70 siders faksminne. Den klarer både fargefakser (krever naturligvis fargefaks hos mottaker), fakskringkasting og forsinket faksutsendelse. Topphastigheten på faksen er ca 3 sekunder pr side. Vi rakk dessverre ikke å teste disse funksjonene.

  HP OfficeJet 5110 kan kobles til PCer og Mac-maskiner (Windows 98, 2000, ME og XP) og MAC OS (9.x, 10 og 10.1) via USB-porten, eller operere som stand-alone.

  Konklusjon

  Veiledende pris på OfficeJet 5110 er kr.2.290,- inkludert mva. Det synes vi er en meget fin pris. Hvis du fortsatt har et behov for faksutsendelser og mottak, og samtidig ønsker en grei og brukervennlig skriver og dokumentskanner, gjør du intet dumt valg dersom du bestemmer deg for OfficeJet 5110.

  Her finner du de andre produktene vi har testet

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer