HP Omnibook 2000

HP OmniBook 2000 err -- med en DSTN-skjerm og 166 MHz MMX-prosessor -- en relativt billig PC. Den har lave ytelsestall på alle områder, men gir deg mye PC for pengene.

Publisert

I bruk

Med sin 166 MHz MMX-prosessor er det egentlig ikke så veldig rart at HP Omnibook 2000 er nokså langt nede på alle våre ytelsestester. Når heller ikke skjermen -- en 12,1 tommers passiv matrise-modell (DSTN) -- er spesielt imponerende, er det på alle måter nokså tydelig at dette er HPs billigmodell i bærbar-markedet. Det er også ikke så altfor vanskelig å se at denne PCen har vært på markedet en stund.

Testmodellen ble levert med 16 MB minne (utvidbart til 128 MB) og en 2 GB harddisk. CD-ROM-spiller var ikke installert på testmaskinen -- dette er dessverre "ekstrautstyr" som man må betale 1950 kroner ekstra for å få. Vi mener at absolutt alle bærbare PCer burde ha dette som standard. Det er naturligvis riktig som HP sier -- at her kan brukene selv velge hvorvidt de er enige til å ta denne kostnaden eller ikke, men det er vel etterhvert få brukere som velger bort CDen. Maskinen har forøvrig innebygget PCI-arkitektur, hvilket innebærer at den relativt problemfritt kan benytte CD-ROM-spiller, nettverkskort og modem samtidig. Den støtter også Zoomed Video, som innebærer at PC-Card-enheter direkte kan benytte skjerm- og lydenheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer