HP Omnibook 3000

HP Omnibook 3000 kom -- i testutgaven -- med en 266 MHz MMX-prosessor, og er dermed blant de raskeste bærbare PCene på markedet for øyeblikket. Med en TFT-skjerm på 13,1 GB, og oppløsning på 1024 x 768 punkter, er dette en utmerket skrivebordserstatning.

Publisert

I bruk

HP OmniBook 3000 er litt større enn Omnibook 2000 og Omnibook 5700. Til gjengjeld veier maskinen faktisk litt mindre enn sine "søsken". Med sin 266 MHz prosessor, er det ikke spesielt rart at denne PCen kom svært bra ut i våre ytelsestester. En DS-indeks på 140 er svært bra, noe av grunnen til at den kommer såpass høyt ut er at den også har bra grafikk- og harddiskytelse. For selve prosessoren fikk -- forunderlig nok -- ikke bedre ytelsestall enn 233 MHz-prosessoren i Dell Latitude CP233 og Digital HiNote VP735.

Omnibook 3000 har innebygget PCI-støtte, noe vi anser for å være en stor fordel på bærbare PCer. Testmodellen kom med en 4 GB disk som var upåklagelig på alle måter, og med 32 MB minne -- utvidbart til 144 MB. Det som var litt overraskende var at det ikke var montert CD-ROM i maskinen, og at dette ikke er inkludert i prisen. Dårlig…

Takket være at HP har laget noe de kaller "module-bay", kan man bytte ut diskettstasjonen enten med en CD-ROM-spiller, eller med et ekstra batteri. Men -- som nevnt -- dette er ekstrautstyr.

Skjermen var svært bra, med en størrelse på 13,3 tommer og 1024 x 768 punkter kan denne trygt brukes som bordmaskinerstatning. Det finnes ikke noen egen dokkingstasjon med nettverkstilkobling til denne modellen, men man kan kjøpe en portreplikator med blant annet tilkobling for skjerm,

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer