HP OmniBook 7100

Hewlett Packard har nå skiftet ut nesten hele sin bærbar-familie. Den nye toppmodellen er OmniBook 7100, en PC med Pentium II-prosessor og 14,1 tommers skjerm. Og med markedets raskeste grafikkort.

Publisert

OmniBook 7100 har -- ved første titt -- noe vi aldri har sett på noen bærbar PC, nemlig både styrepinne og styrepute. Ikke bare det, styrepinnen har funksjoner som er nokså uvanlige, blant annet kan du dobbelklikke ved å trykke kjapt to ganger på den -- akkurat som på en mus.

HP OmniBook er en kraftig, innholdsrik PC som naturligvis ikke er spesielt billig. Den har 14,1-tommers skjerm, og 3D grafikkort (ATI Rage LT Pro m 4 MB minne), harddisk på 6,1 GB og stereohøyttalere (uten all verdens lyd -- naturligvis). I tillegg har maskinen S-video-plugg som gjør at du kan benytte en TV til presentasjoner.

En 24x CD-ROM-spiller/diskettstasjon og batteri står i to såkalte "module bays", som kan håndtere både DCD-spiller, ekstrabatteri, LS-120 SuperDisk osv. Dette er en fleksibel løsning som nå heldigvis blir valgt av flere og flere PC-produsenter, og som HP var relativt tidlig ute med.

Tung, men bra batteri

OmniBook 7100 er ikke noen lett PC. Den veier 4,4 kilo med strømforsyning, og kommer altså dårlig ut her sammenlignet med de fleste konkurrentene. Den hadde imidlertid temmelig bra batterilevetid for å være såpass kraftig, og når man tar med i betraktningen at en 14,1 tommers skjerm også bruker en del strøm, er 3 og en halv time absolutt akseptabelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer