HP Pavilion dm3-1070

Den er ikke bare liten og lekker, den er også utholdende.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I klassen for mindre bærbare PC-er er det kamp om plasseringene. Mini-bærbare (også kjent som Netbooks) dominerer i kategorien aller minst, lettest og billigst, men krever du litt mer blir prisene fort mer "normale".

Egenskapene lav pris, lite størrelse, lav vekt og brukervennlighet er ikke lett å samle i samme produkt, men de prøver. Tidligere var de minste og letteste også de dyreste. Med mini-bærbare ble de de billigste, men ytelsen på en slapp Atom-prosessor er ikke noe å skrive hjem om, det er ikke stort mer enn akkurat det de duger til.

Hva som er det beste formatet finnes det ikke noe svar på, men 13,3-tommers skjerm og 1366x768 er et svært kurant format. Det gir god plass til et godt tastatur, samtidig som skjerbildet også kan leses av de som ikke er utstyrt med falkeblikk.

Når dete formatet kombineres med et lett konstruksjon og et godt design, da får du en maskin som du gjerne putter i veska og som dessuten oppleves som kraftig nok til det meste man gjør på farten.

DM3 - i mange varianger

HP har mange varianter av sin bærbare, i skivende stund er det 33 forskjellige i en tilfeldig valgt nettbutikk, og av DM3 finnes det tre forskjellige utgaver. Forskjellen på disse tre er først og fremst prosessoren, de leveres med 2 forskjellige typer Intel-prosessorer og en fra AMD. Den rimeligste er med AMD-prosessor og prisen ligger på 5 995 kroner. En tusenlapp til og du får en 1,3 GHz Intel Pentium SU4100 dobbeltkjerne-prosessor og enda en tusenlapp gir deg en bærbar med 1,3 GHz U7300 Core2 Duo og GeForce G105 grafikkprosessor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer