HP Pavilion Slimline s3230.sc

HP har en liten stasjonær PC som ikke dominerer på skrivebordet, og jammen passer den ikke i stua di også. Vi har sett hva den er god for.

Publisert
Sist oppdatert

Nok en liten PC har funnet veien til testbenken vår, og denne gangen er det HPs siste tilskudd til de PCene som passer like greit i stua som noe annet sted vi skal ta en titt eller to på. Det er jo nå omtrent 14 dager siden vi sjekket ut Acer Aspire L3600, og det føles derfor også naturlig å sammenligne med denne.

Vi skal ikke beskylde HP Pavilion Slimline s3230.sc, som dagens testobjekt så enkelt heter, for å være stor. Likevel er den fysisk langt større enn Aspire L3600 - spesielt verd å merke seg er at den er hele 15 cm dypere. Dette kommer blant annet av at strømforsyningen ikke er flyttet ut av kabinettet som på Aceren.

En annen sak å merke seg er at s3230.sc kommer med AMD-prosessor og er Live!-merket, noe som kort fortalt setter et minstekrav for maskinvare og støy. Aceren er, som du muligens husker, Intel-basert og Viiv-godkjent i stedet.

HP Pavilion Slimline s3230.scFronten er i blank pianolakk, men ellers er den matt.

 • Spesifikasjoner:
 • AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 2,1 GHz
 • 2 GB DDR2 RAM
 • AMD Radeon HD 2400 PRO grafikk (256 MB dedikert minne)
 • 320 GB 3,5" harddisk @ 7200 RPM
 • 80 GB 2,5" harddisk (Pocket Media Drive)
 • Realtek High Definition Surround lyd (7.1)
 • 10/100 LAN, 802.11 b/g WLAN
 • Windows Vista Home Premium
 • Mål: 10,5 x 35,2 x 27,6 cm B/D/H
 • Pris: Ca. 6.000,-
Som du ser er det i tillegg til størrelse også andre viktige forskjeller. HP har satt inn et grafikkort fra ATI: Radeon 2400 PRO har 256 MB dedikert RAM, Direct3D 10-støtte, maskinvareakselerert HD-dekoding og vil klare seg i en del enklere 3D-spill. En annen forskjell er at s3230.sc har innebygd trådløst nettverkskort (b/g), men til gjengjeld "kun" 10/100 mbit kablet nettverk.

Og så er den tusen kroner billigere da.

HP Pavilion Slimline s3230.sc


Legg også merke til HPen kommer med to harddisker som til sammen gir deg 400 GB plass - som totalt gir deg samme kapasitet som Aceren. Fordelen med HPs løsning er at den ene harddisken - kalt HP Pocket Media Drive - er en liten portabel 2,5-tommers disk, som foruten å kunne skyves inn i kabinettet også kommer komplett med USB-ledning og bæreveske. Denne gjør det såre enkelt å transportere filer til og/eller fra maskinen, og du kan ellers for eksempel bruke den som backup-disk.

Foran finner vi plass til nevnte Pocket Media Drive har fronten en USB-kontakt, 3,5mm minijack for hodetelefoner og minnekortlesere for 15(!) forskjellige formater. I tillegg har vi DVD-brenneren med Dual Layer og Lightscribe.

HP Pavilion Slimline s3230.scPå baksiden har vi naturligvis inngang for strøm og PS/2-kontakter for mus og tastatur. I tillegg er det utganger for lyd, både digital og analog, 4 x USB, 6-pins FireWire, nettverkskontakter (antenne til trådløst nett følger med), DVI og S-Video ut og inngang for antennekontakt (digital/analog).

HP Pavilion Slimline s3230.scTar vi en kikk inni maskinen finner vi et lite hovedkort med prosessor og plass til to standard DDR2 minnemoduler - begge fylt opp. Nederst har vi grafikkort (rødt) og TV-kort. DVD-brenneren er enkel å finne, og skjuler forresten harddisken. Helt i toppen finner vi den relativt slanke og lange strømforsyningen.

HP Pavilion Slimline s3230.scHP Pavilion Slimline s3230.sc kommer som seg hør og bør med fjernkontroll og trådløs mus/tastatur.

Ytelse og bruk

Dobbeltkjerneprosessoren som sitter i Pavilion Slimline s3230.sc kan vel ikke akkurat kalles siste skrik på CPU-fronten, men en AMD Athlon 64 X2 4000+ vil uansett takle de fleste normale bruksområder. Kontorapplikasjoner, e-post, Internett, enkel bildebehandling og videoredigering - og takket være grafikkortet også en del spill - vil ikke by på problemer på denne maskinen.

Vi har brukt våre faste programmer til å måle ytelsen på både HPen og Aspire L3600 fra Acer.

HP Pavilion Slimline s3230.sc

PCMark05:


Høyere poengsum er bedre

I PCMark05 får de to PCene nesten klin lik totalsum, men ser vi på enkeltkomponentene er det faktisk relativt store forskjeller. Aceren ligger foran på alle områder bortsett fra ett, men grafikkortet i HPen jevner altså dette ut. Er du kun ute etter den av disse to med mest prosessorkraft er tallenes tale nokså klar.

HP Pavilion Slimline s3230.sc

3DMarks:


Høyere poengsum er bedre

3DMark05 og -06 bare bekrefter at HPens grafikkort gjør den mer kapabel til spill. Men den er samtidig langt bak en moderne spill-PC, som gjerne scorer over 10.000 poeng i 3DMark06.

PCMark Vantage:
Til slutt har vi testet PCene med PCMark Vantage. Dette er en ny testsuite, og våre mest observante lesere kan ha lagt merke til at vi har begynt å fylle inn data fra Vantage i spesifikasjonene for bærbare PCer.

PCMark Vantage er stort og har hele syv suiter som tar for seg forskjellige aspekter ved datamaskinen ved siden av grunnsuiten som ser PCen som en helhet.

Vi skal ikke gå mer inn på Vantage her og nå, men er du nysjerrig finnes det et såkalt Whitepaper du kan laste ned, eller sjekk ut en av de mange omtalene som ligger på Nettet.

HP Pavilion Slimline s3230.scHøyere poengsum er bedre

I Memories fikk vi en kunstig lav poengsum for Aspire L3600 ettersom den av ukjent grunn ikke ville kjøre en av de underliggende testene. Denne suiten må vi derfor nesten se bort fra.

Acer til venstre, HP til høyre.
Acer til venstre, HP til høyre. Vis mer


Hva du derimot bør blinke deg ut er den såkalte TV and Movies-suiten, som skal gi en viss pekepinn på hvor god PCen er til å spille av filmer. Og her ligger den faktisk litt etter Acer Aspire L3600. Ved å teste med forskjellige filmklipp i HD ble dette faktisk også bekreftet visuelt.

HP s3230.sc tar naturligvis alt av musikk- og standard filmformater, men grafikkortet er det svakeste i ATIs HD-familie og ikke kapabel til å tygge de aller mest krevende HD-klippene. Som du husker er også prosessoren i denne PCen langt svakere enn den vi finner i Aspire L3600, som gjør en litt bedre jobb akkurat når det gjelder HD. Dette merker vi kun i de mest krevende partiene, men en forskjell er det altså - og den går ikke i favør av s3230.sc.

Støy:
Som nevnt setter AMDs Live!-merking visse kriterier til støy, men i likhet med Aspire L3600 er den ikke helt støyfri. Sammenligner vi disse to er HPen en tanke mer stillegående, i det minste er det slik det virker når vi hører dem side ved side. Den suser jevnt og ikke gjør så mye av seg, men merkes i rolige omgivelser dersom du lytter etter den.

Maskinen blir på den annen side litt varmere, men siden du uansett ikke skal ha den i fanget er det ikke noe vi egentlig bryr oss med.

Konklusjon

HP Pavilion Slimline s3230.sc


HP Pavilion Slimline s3230.sc har her blitt satt opp mot mot Acer Aspire L3600, og egentlig er vi nokså fornøyd med begge maskiner. Vi anbefaler også gjerne den ene over den andre, men ikke ukritisk av hva den hovedsaklig skal brukes til.

Acer Aspire L3600 er nok nemlig fremdeles den vi helst ville hatt i stua. Den er mindre, stiligere og litt bedre på filmavspilling, noe som veier opp for den ekstra tusenlappen.

Men skulle vi hatt en liten maskin til hjemmekontoret hadde det vært en annen sak. HP s3230.sc er altså billigere, enda mer stillegående og har denne kjekke Pocket Media Drive'n som gjør det så enkelt å ta med filer fra og til maskinen. Grafikkortet er også godt nok til at vi for eksempel kan spille Civilization 4 (eller andre spill der vi dominerer verden) i lunsjen.

Vi kan jo ikke jobbe hele tiden heller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer