HP Pavilion ZE4278

Vi trodde nesten det var en trykkfeil da vi så denne PCen annonsert hos Elkjøp for under 10.000 kroner. Det er tross alt snakk om en meget velutstyrt PC med 15" skjerm av høy kvalitet.

Publisert
HP Pavilion ZE4278

HP har gått aggressivt ut den siste tiden, og gjennom landets største elektronikkjede selger de nå to skrivebordserstattere til henholdsvis kr 7.990 og 9.990 inkl mva. Førstnevnte er basert på en 1,6 GHz Celeron-prosessor og har 14,1" skjerm, 256 MB minne og DVD-spiller. Legger du til 2.000 kroner, får du Pavilion ZE4278 med 2 GHz Celeron-prosessor (mobilutgave), 15" skjerm, 512 MB DDR-minne (hvorav 64 MB går til grafikken), 30 GB harddisk og kombinert DVD-leser og CD-brenner. Det er mye ekstra for en relativt liten sum.

Alt du trenger, og mere til?

Men Pavilion ZE4278 byr på mer; her finner du også innebygd diskettstasjon, 10/100 Mbit nettverk og 56 Kbit modem, pluss en rekke tilkoblingsmuligheter som innbefatter Firewire, parallellport, iR-port, PS/2-port, TV-utgang, standard seriellport og 2 stk USB-porter. PCen har også 1 stk PCMCIA-brønn for videre utbygning. OPPDATERT: Alt du trenger for å erstatte de fleste stasjonære PCer, med andre ord, men den har dessverre ikke USB2.0-støtte.

Det du ikke finner av tilkoblinger på Pavilion ZE4278, er neppe verdt å ha.
Det du ikke finner av tilkoblinger på Pavilion ZE4278, er neppe verdt å ha. Vis mer

Dessuten har HP lagt ved en imponerende programpakke, så her er det bare å sette i gang og jobbe. Den inkluderer blant annet Microsoft Word 2002, Microsoft Works 7.0, Microsoft Encarta Encyclopedia 2003, Microsoft Money 2003, Microsoft Picture It Photo 7.0, Microsoft AutoRoute Express 2002, Intervideo WinDVD, Adobe Acrobat Reader 5.0, Symantec Norton Anti-Virus 2002 (90 dagers live update), MusicMatch JukeBox, Roxio EasyCD Creator (CD-brenning) og Sonic MyDVD for DVD-avspilling. Ikke verst!

Sværing

HP Pavilion ZE4278

PCen er temmelig stor, den måler 4,1 cm (h) x 27,2 cm (d) x 32,9 cm (b)og veier 3,3 kg. Det finnes både større og tyngre skrivebordsertsattere, men vi synes 3,3 kg er i overkant dersom du først og fremst verdsetter mobilitet. Designmessig er den ikke veldig spennende i svart plast med grå detaljer, men den har et funksjonelt, stort og bra tastatur med logiske tasteplasseringer. Pekeplaten har eget skrollefelt til høyre, og dette er tydelig merket. Over pekeplaten sitter en knapp som lar deg deaktivere pekeplaten og knappene.

Over tastaturet sitter det hele 5 programmerbare hurtigknapper, som er tydelig merket med 5 neonblå lys. Her kan du selv legge inn ettklikks-lenker til programmer du bruker mye.

En fordel med store PCer er at det er bedre plass til tastaturet. Dette har store taster og er behagelig å skrive på.
En fordel med store PCer er at det er bedre plass til tastaturet. Dette har store taster og er behagelig å skrive på. Vis mer

I likhet med blant andre Toshiba, har HP utstyrt sine nye bærbare modeller med høyttalere fra kjente produsenter. I ZE4278 sitter det et par Altec Lansing-høyttalere. Disse ligger nedfelt over tastaturet, noe vi synes er en fornuftig plassering. Lyden er over middels for bærbare PCer, men forvent ikke all verden.

Du finner også lyd-ut og innganger, samt egne knapper for å justere lydvolumet.

Les mer - Ytelsestester, karakterer og konklusjon

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer