HP Photosmart 7350

Den har innebygd leser for en rekke minnekorttyper, kan skrive ut bilder uten å være koblet til PCen, og leveres med CD-brenneprogram. Det er ikke vanlig kost når du kjøper fotoblekkskriver.

Publisert
HP Photosmart 7350
HP Photosmart 7350

HP har for alvor kastet seg inn i kampen mot Canon og Epson på fotoblekkmarkedet, blant annet ved å lansere nye skrivere som kan benytte to blekkpatroner med inntil 6 kamre (5 farger + sort) samtidig, og bildeoptimaliseringssystemet PhotoRet IV tidligere i år.

Ekte fotoskriver

Vi har tidligere testet HP DeskJet 5550, som kan gjøres om til en ekte fotoskriver ved å bytte ut den sorte patronen med en trefargers fotopatron (sort/lys cyan/lys magenta). Du kan lese vår test her. På HP Photosmart 7350 er dette snudd på hodet, dvs skriveren leveres med fotopatron som kan erstattes med en sort patron. Sistnevnte er en fordel dersom du planlegger å skrive ut mye tekst. Patronene er for øvrig de samme som sitter i 5550.

7350 er den mest avanserte fotoskriveren fra HP. Den er utstyrt med LCD-panel (ikke grafisk - kun to linjer med tekst), kortleser og knapper for utskrift av fotografier uten å være tilkoblet PC. Minnekort som puttes i kortleseren dukker opp som egne diskstasjoner i Windows Utforsker dersom du kobler skriveren.

Skriveren er også utstyrt med en egen skuff for fotopapir i 10x15-størrelse. Utskrifter på dette spesialformatet kan gjøres uten marger, noe som dessverre ikke er mulig i A4-størrelse.

Høy oppløsning

I følge spesifikasjonene skal 7350 klare inntil 11 sider pr minutt i farger, og 17 sider pr minutt i sort. Maks oppløsning er 4.800 x 1.200 dpi, men denne innstillingen anbefales vanligvis ikke. Våre tester viser også at beste utskriftsresultat får du rett og slett hvis du velger "Best" i styreprogrammet, og automatisk papirgjenkjenning.

Kommunikasjonen til PC/Mac skjer via et USB2.0-grensesnitt (Full-Speed), eller parallellkabel (kun PC). Skriveren er faktisk utstyrt med to USB-kontakter, en bak og en i front.

Uvanlig tilleggsfunksjonalitet

Skriveren leveres med egenutviklet programvare for sortering, visning og utskrift av fotografier. Programmet, HP Photo & Imaging Director, er typisk versjon 1.0 - det virker, men jobber temmelig tregt, spesielt med store bildefiler og indeksering av mapper med mange bilder.

Det andre programmet, HP Memories Disk Creator, er et CD-brenneprogram som lar deg lagre bilder (med bakgrunnslyd) i formater som støttes av DVD-spilleren i stua. Nyttig, men kanskje litt underlig at det leveres med en fotoskriver? Resultatet kan jo bli at du skriver ut mindre, noe HP neppe er interessert i.

Som en lek

Ved å sette inn et minnekort kan du skrive ut bildene dine uten å gå veien om PCen.
Ved å sette inn et minnekort kan du skrive ut bildene dine uten å gå veien om PCen. Vis mer

Selve installasjonen av drivere og programvare gikk som en lek under vår test. Klargjøringen av skriveren før installasjon gikk også meget lett, takket være oversiktlige installasjonsark. Her er det få som slår HP i brukervennlighet. Vi plugget i skriveren ved hjelp av en USB-kabel, satte i CDen, og resten skjedde omtrent uten vår innblanding i det hele tatt (Windows XP). Sånn skal det være.

HP har fokus på automatikk, noe vi tror er en av grunnene til at selskapet har klart å beholde sin dominerende posisjon på blekkskrivermarkedet. Kalibrering av skriverhodene skjer automatisk, optimalisering av fotografier skjer automatisk (her kan du overstyre med manuelle innstillinger), og sist men ikke minst, valg av papirtype skjer også automatisk ved hjelp av ultrafiolette sensorer. Alt du egentlig behøver å gjøre, er å velge mellom fire forskjellige kvaliteter - du vil normalt velge BEST når du skriver ut fotografier.

Ikke for tekstutskrifter

Og vår test avslører at dette er en skriver du skal benytte til foto, på tekstutskrifter faller den igjennom, vel og merke med fotopatronen installert. Teksten blir relativt matt i kladdemodus, der HP alltid har vært blant de beste. Dessuten bruker den også svært lang tid på våre 5 tekstsider, bortimot halvannet minutt. Det er tre ganger lengre tid enn de raskeste skriverne vi har testet. Vi prøvde forskjellige innstillinger i styreprogrammet, blant annet valgte vi å bruke "kun sort blekk". Det førte til dårligere resultat, og vi regner med at det skyldes at fotopatron var installert. Hastigheten var omtrent den samme.

Vi ble også relativt skuffet over webutskriftene i kladdemodus. Svakt trykk og treghet var stikkord også her. Tre sider med blandet tekst og grafikk ble ekspedert på omtrent samme tid som fem tekstsider, halvannet minutt.

Flotte fotoutskrifter, men beregn god tid...

Fotoutskriftene derimot, klarte Photosmart 7350 meget bra, kvalitetsmessig. På noen av fotografiene synes vi skarpheten rett og slett var litt for høy. Dette kan du riktig nok enkelt justere i styreprogrammet. Fargemessig klarer skriveren seg svært bra, vår kompliserte testutskrift fra CorelDraw avslører ingen problemer knyttet til noen av farger og overganger.

Vi fant lite å utsette på fotoutskriftene.
Vi fant lite å utsette på fotoutskriftene. Vis mer

Problemet er derimot hastigheten. Vi har registrert en gjennomsnitts utskriftstid på rundt 6 1/2 minutt pr foto i A4-størrelse, i beste kvalitet på HPs beste fotopapir. Det er etter vår mening i tregeste laget i dagens konkurranse.

Som nevnt innledningsvis bruker Photosmart 7350 samme blekkpatroner som 5550 (med fotopatron), og med sistnevnte regnet vi oss frem til en utskriftskostnad på rundt 6 kroner pr A4-foto. Det plasserer skriverne omtrent midt på treet kostnadsmessig, i forhold til konkurrerende modeller.

Konklusjon

Gode fotoutskrifter, brukervennlighet, kortlesere og nyttige tilleggsprogrammer står igjen som de positive inntrykkene etter denne testen. På minussiden setter vi først og fremst utskriftshastigheten, og det faktum at den ikke er optimal til annet enn fotoutskrifter. Kantløse utskrifter i A4-størrelse er også noe vi savner, all den tid at konkurrentene Canon og Epson har hatt dette lenge.

HP Photosmart 7350 får derfor ikke toppscore fra vårt testpanel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer