HP Photosmart 850 - side 2

Minnekortet er av typen SD-Card, og batteriene som følger med er 4 vanlige av AA-typen.
Minnekortet er av typen SD-Card, og batteriene som følger med er 4 vanlige av AA-typen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kameraet benytter de små SD-minnekortene, og kortet som følger med er på 16 MB. Det gir ikke mer enn 6 bilder i full oppløsning og høyeste kvalitet, det er tross alt snakk om et 4 millioner effektive bildepunkter (2272 x 1712 punkter). Standardinnstillingene gir 13 bilder på det medfølgende minnkortet.

Du kan velge mellom to oppløsninger, høyeste eller 1136 x 848 punkter (1 megapiksel), med tre forskjellige komprimeringsgrader, representert med stjerner i søkeren. Vi skulle gjerne sett at man kunne velge en oppløsning som lå midt i mellom her. I tillegg kan kameraet ta opp video i MPEG1-format, inntil 60 sekunder med lyd.

Oppladbart er ekstrautstyr

Stativfestet er heldigvis i metall, og har fått en god og balansert plassering under objektivet. Du kan også bytte batterier mens stativet er montert. Gummidekselet midt under fjernes før kameraet evt settes i dokking.
Stativfestet er heldigvis i metall, og har fått en god og balansert plassering under objektivet. Du kan også bytte batterier mens stativet er montert. Gummidekselet midt under fjernes før kameraet evt settes i dokking. Vis mer
Bak denne gummiluka finner du tilkobling til TV, datamaskin samt 6 v strøm (bare USB-kabelen for tilkobling til PC/Mac medfølger)
Bak denne gummiluka finner du tilkobling til TV, datamaskin samt 6 v strøm (bare USB-kabelen for tilkobling til PC/Mac medfølger) Vis mer

Strøm får kameraet fra fire AA-batterier, oppladbare batterier er dessverre ekstrautstyr. Produktsjef i HP, Amund Hamre, opplyser at oppladbare batterier og dokkingstasjon vil koste rundt 500 kroner ekstra. De fire batteriene som fulgte med kameraet var tomme etter ca 50 bilder, men da hadde vi brukt zoomen og LCD-skjermen mye. Likevel er vi vant til bedre levetid, for eksempel på Casio QV-4000, som også bruker 4 AA-batterier.

Selve kameraet har en utforming som gjør det behagelig å holde, og gummibelegget bidrar til at det ligger stødig i høyrehånden. Det kommer godt med, det er tross alt snakk om et relativt stort kamera på nesten et halvt kilo.

HP Photosmart 850 er ikke overøst av knapper. De viktigste velges direkte, som aktivering av blits og makro. Skal du forandre på oppløsning, bildekvalitet, og alle andre innstillinger må du inn i menyen, som for øvrig er enkel og oversiktlig. Du kan bla gjennom menyen ved hjelp av den ”optiske” søkeren eller LCD-skjermen. Avløseren er omringet av en bryter som lar deg velge kameramodus; stillbilde, selvutløser og video.

Kameraet har videoutgang for å vise bildene dine på TV, men av en eller annen uforståelig grunn har HP utelatt å legge ved kabel til dette formålet. Hvis du derimot investerer i dokkingstasjonen får du videokabelen med på kjøpet.

Det kraftige zoom-objektivet yter hele 8x.
Det kraftige zoom-objektivet yter hele 8x. Vis mer
8x optisk zoom er unektelig veldig kult...
8x optisk zoom er unektelig veldig kult... Vis merKjapt

Kameraet er temmelig kjapt å starte, det går ca 4 sekunder fra du skrur det på til det er klart til å ta bilder. Objektivet er trukket tilbake i kamerahuset i løpet av to sekunder når du skrur kameraet av. Objektivdekslet er for øvrig løst (snor følger med).

Inn- og ut-zooming skjer også kjapt, men autofokusen er ikke alltid like kjapp. Størst problemer har den dersom du har fokusert på noe langt unna, for så å fokusere på noe som ligger nært objektivet, eller omvendt. Resultatet blir gjerne at motivet er forsvunnet før det er fokusert.

Blitsen aktiveres manuelt, og spretter opp fra selve kamerahuset. Det gir god distanse til objektivet, noe som minsker risikoen for røde øyne. Blits-spredningen er også upåklagelig.

Fortsett...

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer