HP Photosmart 850 - side 3

Publisert
Sist oppdatert

God søker

Både den vanlige søkeren og LCD-skjermen viser samme informasjon, men den vanlige søkeren slår seg først på når du legger øyet inntil.
Både den vanlige søkeren og LCD-skjermen viser samme informasjon, men den vanlige søkeren slår seg først på når du legger øyet inntil. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Uten å reflektere noe særlig over det, fant vi det ofte naturlig å bruke den vanlige søkeren istedenfor LCD-skjermen. Denne er nemlig meget god, og fungerer godt når lysforholdene er vanskelig Siden den er elektronisk, gir den deg all den informasjonen du vanligvis bare finner på den store skjermen, og HP har vært flinke til å gjøre denne informasjonen lettforståelig. Her står det for eksempel i klartekst ”unable to focus” eller ”Focus too far” over søkerbildet, istedenfor de mer eller mindre uforståelige symbolene vi finner på mange andre digitalkameraer. Dessuten ser du med en gang hvordan innstillinger vedrørende hvitbalanse og eksponering påvirker resultatet. Meget bra.

Gode bilder, men noe bildestøy

Vi har knipset en rekke bilder under testperioden, og kan konkludere med at kameraet gjør en bra jobb både innendørs og utendørs, kanskje særlig utendørs. Et stort pluss at kameraet har innebygde sensorer som automatisk roterer bildene dersom du tar bilder på høykant – uten kvalitetstap.

Vidvinkelen er ikke særlig imponerende. Her ser du hva du mister i forhold til Canon G2 og Casio QV-4000, som har en vidvinkel som tilsvarer 34 mm kontra 37 mm på HP 850.
Vidvinkelen er ikke særlig imponerende. Her ser du hva du mister i forhold til Canon G2 og Casio QV-4000, som har en vidvinkel som tilsvarer 34 mm kontra 37 mm på HP 850. Vis mer

Dessverre er noen av bildene befengt med en viss grad av bildestøy, først og fremst merket vi dette på bilder tatt innendørs, med blits, og på store flater med samme farge. Uten at vi skal begi oss ut på noen spekulasjoner, minner disse artefaktene mistenkelig om de vi har funnet på bilder tatt med enkelte Fujifilm-kameraer.

Særlig på ensfargede flater kan du noen ganger oppleve bildestøy, som her.
Særlig på ensfargede flater kan du noen ganger oppleve bildestøy, som her. Vis mer

I det store og det hele er likevel både skarphet og fargegjengivelse god, og vi ble fort dus med dette kameraet. Se for øvrig bildeeksemplene vi har lagt ved denne testen.

Konklusjon

HP Photosmart 850 er et interessant kamera som bør appellere til fotoentusiaster som vil ha profesjonell funksjonalitet, uten at det blir vanskelig å bruke. Vi er litt skuffet over den relativt svake vidvinkelen, og at kameraet leveres uten oppladbare batterier. Skal du ha dette må du legge til 500 kroner, noe som gir en totalpris på 6.490 kroner. Det er en akseptabel pris på et brukervennlig, relativt kjapt og bra digitalkamera med kraftig zoom og fire megapiksler.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer