HP Photosmart 850

- Folk vil ha masse zoom, og det skal de få, uttalte utviklingssjefen I HP, Paul Baser, da vi intervjuet ham under Photokina-messen. Første bevis er Photosmart 850, med 8x zoom.

Publisert
HP Photosmart 850
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]
HP Photosmart 850
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Flere og flere nye digitalkameraer blir levert med en kraftig optisk zoom. Både Sony, Olympus og flere av de andre store produsentene har kameraer med inntil 10x optisk zoom.

Proff-look

HP Photosmart 850 har en utforming som minner om et speilreflekskamera, og gir ved første øyekast et inntrykk av å være en representant fra proffklassen. Fakta er at HP sikter seg inn mot massemarkedet, og har derfor lagt vekt på brukervennlighet og lav pris. Hvis du ønsker å gjøre manuelle innstillinger har du i tillegg langt flere valg enn på de fleste tidligere modellene vi har sett på fra HP, for eksempel Photosmart 715. Se tekniske detaljer for en oversikt her.

Innpakningen er utelukkende i plast, men stativfestet er heldigvis i metall. Ved å bruke plast istedenfor magnesium/aluminium, har HP holdt produksjonskostnadene nede, og dermed også prisen i butikken.

Kraftig zoom, svak vidvinkel

Objektivet er levert av Fujifilm, har 8x optisk zoom, med brennvidder som tilsvarer 37-300 mm på et kamera for 35 mm film. Ikke den aller beste vidvinkelen, med andre ord. I tillegg finnes 7x digital zoom.

Søkeren er elektronisk, og i likhet med et speilreflekskamera med optisk søker ser du faktisk gjennom objektivet. Det gir svært nøyaktig bildeutsnitt. Søkeren er også ”intelligent” med tanke på strømbruk, dvs at den slår seg på først når du legger øyet inntil.

I tillegg er kameraet utstyrt med en stor 2” LCD-skjerm som også kan brukes som søker. Denne har god oppløsning og er utstyrt med antirefleksbelegg. Det gjør skjermen bedre egnet i dagslys/sollys enn på mange andre kameraer i denne prisklassen.

Autofokusen støttes av en AF-lampe når du knipser i mørke omgivelser.

Fortsett...

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer