HP Photosmart 945

Forgjengeren Photosmart 850 fikk hederlig omtale av DinSide Data i fjor, men nå er det 945 det gjelder. Er det blitt et enda bedre kamera?

Publisert

Den nye toppmodellen fra HP er utstyrt med samme kraftige 8x zoom-objektivet som på forgjengeren, men bildebrikken er økt fra 4 til 5 effektive megapiksler. Huset har dessuten skiftet farge fra grått til sort, slik trenden er for tiden, og har fått enkelte betjeningsmessige forandringer, uten at det har påvirket brukervennligheten verken positivt eller negativt, mener vi.

Intelligent lys

Mer oppsiktsvekkende er kanskje nyheten som HP kaller HP Adaptive Ligthting, en slags "digital blitz", som øker lysstyrken i de mørkeste partiene i fotografiet. Spesielt under fotografering i skarp sol og skygge er riktig eksponering ofte et problem. Skal du ha med detaljene fra skyggesiden, blir ofte solsiden overeksponert og detaljer viskes ut. Alternativet vil ofte være at skyggesiden blir tilnærmet svart.

Enkelt oppsummert; HP mener at deres teknikk bidrar til å fange bildet slik øyet oppfatter det når du trykker på utløseren.

Den digitale blitsen har to styrkenivåer, og må aktiveres fra menyen hver gang den skal benyttes. Også ved innendørsfotografering skal teknikken i følge HP komme til sin rett, selv om det understrekes at den ikke kan erstatte vanlig blits. Den "vanlige" innebygde blitsen er for øvrig nedfelt i huset, og spretter opp når du skyver på knappen til høyre for den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer