HP Photosmart R717

Kameraet er testens desidert rimeligste. Betyr det også at det er det svakeste? Det mener ikke vi. Les, så forstår du hvorfor.

Publisert

HP Photosmart har en fin finish i sort og sølv - med metallfront og plast på baksiden. Bruken av plast er nok en medvirkende årsak til at prisen er såpass mye lavere enn de andre, sammen med det faktum at LCDen er en del mindre (1,8"). Kameraet veier 213 gram klart til bruk, og er dermed nest tyngst. Det er likevel lang vei opp til Sony Cybershot DSC-W7, som veier 259 gram. Den lille fordypningen til venstre i fronten er tilpasset langfingeren, og sørger for et stødig grep med én hånd på kameraet.

Den nevnte LCD-skjermen er altså minst i dette selskapet, og den er dessuten den klart svakeste. I praksis klarer den seg godt i dagslys og godt opplyste rom, men så snart det blir mørkt blir det hakkende bevegelser og mye støy. Dessuten forsvinner fargene parallelt med at lysmengden minsker.

Kompatibelt

Kameraet har en bildebrikke på 6,2 megapiksler, og har et 3x zoomobjektiv. I tillegg kan du spille inn video i QVGA-oppløsning (320 x 240), uten hakking, og med lyd. Oppløsningen er bare 1/4 av hva de andre kameraene kan skilte med, og opptakene egner seg i praksis best til epost- og webbruk. Formatet er MPEG1, noe som betyr at de kan avspilles på nær sagt alle PCer uten behov for å installere noe som helst. Bra! Lagring skjer til internminnet (32 MB) eller et SD/MMC-minnekort. Disse er billige, og et 256 MB kort fås kjøpt til under 250 kroner i skrivende stund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer