HP Photosmart R717

Forgjengeren R707 ble en gedigen suksess. Nå er etterfølgeren R717 snart i butikkene, og vi har allerede kost oss med kameraet de siste fjorten dagene. Dette er muligens det beste kompaktkameraet vi har testet i denne prisklassen!

Publisert

Photosmart R717 er altså en oppgradering av fjorårets store suksess R707. Det kameraet vant flere tester, og beviste at HP mener alvor med sin kamerasatsning.

Hp retter seg til "folk flest" med R717. Det er lagt stor vekt på helautomatikk og forhåndsdefinerte fotomodi (12 stk). Du kan likevel både fokusere manuelt, stille blenderåpning, bestemme ISO-verdi, og sette hvitbalansen manuelt - men ikke lukkertid.

Mest oppgradert på innsiden

Kameraet ser helt likt ut som forgjengeren, med unntak av noen små forskjeller på baksiden - deriblant noe større LCD (1,8" mot 1,5" på R707). Fronten er av metall, og har den lett gjenkjennelige "bølgen" til venstre i fronten, en fordypning tilpasset høyre langfinger, som gjør at kameraet ligger stødig i hånden. Resten av kameraet er av plast, uten at det gir et billig preg av den grunn.

På innsiden er det imidlertid flere forbedringer. Den lille 1/2,5" CCD-brikken fra forgjengeren er byttet ut med en fysisk større brikke (1/1,8"). Den fanger ca 1 million flere piksler, totalt 6,2 millioner mot 5,1 på forgjengeren. I tillegg skal den interne programvaren arbeide raskere enn forgjengeren under forskjellige prosesser, i følge HP. Vi kommer tilbake til dette senere i denne testen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer