HP Photosmart R817

TEST: HP Photosmart R817 kommer bare få måneder etter lanseringen av Photosmart R717, og har kraftigst zoom i lommeklassen. Men er det et godt kamera?

Publisert
Sist oppdatert

I sommer lanserte HP modellene Photosmart R817 og R818. De er i praksis identiske, med et par unntak: R817 er sølvfarget, og R818 er sort. Sistnevnte blir kun solgt sammen med dokkingstasjon, veske og et ekstra batteri for 500 kroner ekstra.

Ny design

Slik markedet har utviklet seg, kommer man ikke langt uten å ta design svært seriøst når man utvikler nye produkter. Dette har HP tatt konsekvensen av, og R817 og R818 har en mer strømlinjeformet design enn forgjengerne R707 og R717. Mer robust er det også blitt, med bakside av metall og LCDen er skjermet bak et lag av pleksiglass.

Flere bilder av kameraene

Samtidig har HP gjort en spesiell vri som vi foreløpig ikke har sett fra andre kameraprodusenter. De har redusert oppløsningen fra 6 megapiksler (i R717) til 5. Samtidig har de gjort forbedringer, blant annet på optikken - objektivet er levert av Pentax, og yter 5x optisk, noe som er svært sjelden kost i denne klassen.

Her er en oversikt over de viktigste endringene:

Men det er også flere forbedringer som ikke fremkommer i tabellen, blant annet har kameraene fått norske menyer, fem nye motivrelaterte innstillinger, og bedre manuell kontroll. Du kan nå blant annet styre både blender- og lukkerprioritet, og et histogram på skjermen viser eksponeringen både før og etter at du har tatt bildet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer