HP satser tungt på fotoskrivere

Nå er HP for alvor på vei inn på markedet for fotoskrivere, og lanserer hele fem nye modeller i forskjellige prisklasser. Størst interesse knytter det seg rundt toppmodellen Photosmart 7960, som bruker hele 8 blekkfarger!

Publisert
Sist oppdatert

Alle de fire blekkskriverne er ekte fotoskrivere, dvs de har minst 6 blekkfarger. Toppmodellen er utstyrt med to ekstra blekktanker som inneholder lyst grått og mørkt grått blekk. Dette skal i følge produktsjef i HP, Amund Hamre, gi ekstremt god kvalitet på blant annet fotoutskrifter i sort/hvitt.

Patronen med fotofargene sort/lys magenta/lys cyan kan byttes ut med en patron med sort blekk, og dermed kan skriverne benyttes som vanlige allround-skrivere for tekst og dokumenter.

Samtlige modeller er dessuten utstyrt med kortleser som støtter samtlige vanlige minnekortstandarder på markedet (inkludert xD), samt inngang for å koble til av HP-kameraer for direkte utskrift uten å gå via PCen (sistnevnte gjelder ikke 7260).

Photosmart 7260 - for nybegynnere

HP Photosmart 7260
HP Photosmart 7260 Vis mer


Denne skriveren har fått en veiledende pris på 1.095 kroner inkl mva. Her er det lagt vekt på plassbesparende design og enkelhet foran funksjonalitet. Skriveren har fått to nye knapper slik at du kan velge om du vil skrive ut enkeltbilder i A4 og 10 x 15 cm uten kanter, eller en montasje av fotografier. Det betyr at du kan skrive ut bilder uten å koble skriveren til PC. En tredje knapp brukes for å laste opp inneholdet på minnekortet til PCen, dersom denne er tilkoblet.

Oppløsningen er på inntil 4.800 x 1.200 dpi, og utskriftshastigheten er oppgitt til maks 16 sider pr minutt i sort/hvitt og 12 sider pr minutt i farger. Skriveren skal i skrivende stund være på vei ut i butikkene.

Photosmart 245 - miniskriveren

HP Photosmart 245
HP Photosmart 245 Vis mer


Dette er en miniskriver for fotoutskrifter i 10 x 15 cm. Utskriftshastigheten er på 90 sekunder pr foto. Skriveren er utstyrt med en liten LCD-skjerm som viser bildene på minnekortet i farger, for enkelt å velge ut bilder som skal skrives ut.

Skriveren kan kobles til strømuttak i bilen, og leveres med en bæreveske. Prisen blir veiledende 1.795 kroner inkl mva, og skriveren blir å finne i butikkene fra rundt 18. august.

Photosmart 7660 - endelig kant-til-kant i A4

Denne skriveren henvender seg til brukere som ønsker større kontroll over utskriftsmuligheter og innstillinger, og er blant annet utstyrt med en LCD-skjerm med tekst der du kan velge hvilke bilder som skal skrives ut.

HP Photosmart 7660
HP Photosmart 7660 Vis mer


En spennende og effektiv funksjon er muligheten til å skrive ut en oversikt med miniatyrbilder fra minnekortet, krysse av med penn de bildene du ønsker å skrive ut på fotopapir, og mate papiret tilbake i skriveren. Funksjonen har HP kalt HP Photo Proof Sheet.

Oppløsningen er på maks 4.800 x 1.200 dpi, og hastigheten er oppgitt til maks 19 sider pr minutt i sort/hvitt og 15 i farger. Fotopatronen kan byttes ut med en patron med lyst og mørkt grått blekk for optimal kvalitet på sort/hvitt-utskrifter.

Og endelig - som sistemann av de store blekkskriverprodusentene har HP endelig klart å lage en skriver som kan skrive helt til kanten på papiret, både topp og bunn, i A4. Dette har mye å si for fotofølelsen.

Veiledende pris på Photosmart 7660 er 1.495 kroner inkl mva.

HP Photosmart 7760
HP Photosmart 7760 Vis mer


Photosmart 7760 - med fargeskjerm

Denne skriveren er til forveksling lik 7660, men er utstyrt med en LCD-skjerm som forhåndsviser fotografiene på minnekortet i farger. Faktisk kan skjermen vise inntil 9 bilder for enkel forhåndsvisning før utskrift. Du kan også bruke Photo Proof Sheet-metoden på denne skriveren.

Skriveren har dessuten to arkmatere, en for A4-ark og en for fotokort i 10x15 cm.

Spesifikasjonene er for øvrig lik 7660, og skriveren har fått en veiledende pris på 1.895 kroner inkl. mva.

Photosmart 7960 - toppmodellen

HP Photosmart 7960
HP Photosmart 7960 Vis mer


Dette er den mest avanserte skriveren fra HP noensinne. Her finner du et vell av digitale muligheter, blant annet kan du fjerne røde øyne fra fotografier automatisk før utskrift. Skriveren er dessuten utstyrt med en LCD-skjerm som forhåndsviser fotografiene på minnekortet i farger. Også toppmodellen støtter Photo Proof Sheet-metoden.

I 7960 sitter det tre blekkassetter med 8 forskjellige blekkfarger. Det nye gråtoneblekket skal i følge HP gi langt bedre kvalitet på utskrifter i sort/hvitt enn hva som tidligere var mulig, men også fargeutskrifter vil dra nytte av dette blekket.

7960 benytter en ny presisjonsteknologi som HP har kalt Photoret Pro. Denne skal sørge for mer glidende overganger mellom fargetonene slik at kornene på bildet, i følge HP, så å si blir usynlige.

Hastigheten oppgis til 21 sider pr minutt i sort/hvitt og 16 i farger. Oppløsningen er også her maks 4.800 x 1.200 dpi. Skriveren er kompatibel med både Mac og PC, og kommer til å få en prislapp på rundt 2.800 kroner når den blir å finne i butikkene i september.

Kommer tilbake

DinSide Data har allerede bestilt inn toppmodellen 7960, og kommer til å sammenligne den mot fotoskrivere fra Epson og Canon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer