HP Scanjet 4670: Elegant gjennomsiktig skanner

En skanner må ikke være en flat kasse med lokk, den kan også være en elegant glassramme som lener seg mot et matchende stativ. Her er vårt førsteinntrykk.

HP Scanjet 4670: Elegant gjennomsiktig skanner
Publisert
Sist oppdatert

Skanneren ble introdusert tidlig i høst, og vi har skrevet om hvordan den ser ut og fungerer i denne artikkelen. Nå har vi mottatt et eksemplar til test, og her er vårt førsteinntrykk.

Oppkobling og installasjon

Denne pakkeløsningen består av selve skanneren, et bordstativ og et adapter for skanning av film. I tillegg er det strømforsyning og en spesialkabel med tre ender. Denne plugges inn i ledningsstumpen som kommer fra skanneren, i kabelen fra strømforsyningen og i en USB-port på PCen.

Ledningen er såpass lang at du godt kan løfte skanneren opp i taket mens den er koblet til en PC som står på et bord. Kjekt når du skal skanne bilder som henger høyt oppe på veggen...

Installasjon på den første test-PCen var mislykket, etter at vi hadde installert programvaren og koblet til skanneren med USB-kabelen fikk vi en feilmelding om at vi hadde koblet til en ukjent enhet.

På en annen PC kom det også en feilmelding etter at vi hadde koblet til skanneren, om at maskinvaren kanskje ikke ville fungere som den skulle.

Men det gjorde den, heldigvis.

Hendig i bruk

HP Scanjet 4670: Elegant gjennomsiktig skanner
HP Scanjet 4670: Elegant gjennomsiktig skanner
HP Scanjet 4670: Elegant gjennomsiktig skanner
HP Scanjet 4670: Elegant gjennomsiktig skanner

Den fysiske utformingen er ikke bare stilig, den er også praktisk. Vi har brukt flat-skanner i flere år, og det er alltid like spennende å se om bildene man la i har forskjøvet seg eller ikke når man har skannet ferdig.


Her er det fullt innsyn, og lett å justere bilder eller papirer som står i rammen, mens selve skannerplaten vippes til siden.

Skal du skanne objekter som ikke får plass i rammen, er det bare å ta ut skanneplaten og legge eller holde den oppå gjenstanden. Dette gjelder bøker, esker osv. eller hvis du vil skanne mange mindre bilder i en omgang.

Filmskanning

Det følger også med et adapter for skanning av filmstriper, negative eller positive (dias), men det er ikke mulig å sette inn dias som er montert i ramme.

Du åpner luken og legger filmen i adapteret slik at selve bildeområdet ligger oppå en forhøyning, som blir belyst bakfra under skanningen.

Så lukker du luken, setter i strømpluggen i siden på skanneren og plasser adapteret på kanten slik at to tapper passer ned i to fordypninger. Så er det bare å velge format og skanne.

Programvare

Skanneren leveres med HP Photo & Imaging som både er et styreprogram for skanneren og et enkelt bildebehandlingsprogram. Begge er oversiktlige og lette å ta i bruk.

HP Scanjet 4670: Elegant gjennomsiktig skanner
HP Scanjet 4670: Elegant gjennomsiktig skanner
I tillegg følger det med HP Disc Creator programvare for å brenne fotoalbum på CD, Instant Share for å håndtere vedlegg til epost når du vil sende bilder du skanner.

ArcSoft Panorama Maker gjør det enkelt å sette sammen panorama ut fra enkeltbilder.

Tekniske spesifikasjoner

Oppløsningen er på 2400 punkter per tomme, og fargedybden er 48 bit.

Den kommuniserer med PC med HiSpeed USB 2.0

Dimensjonene er 413 x 298 x19 mm for selve skannerplaten, med holder 413 x 215 x 309 mm. Vekten er 1,4 kg for skannerplaten og 1,3 kg for stativet.

Den støter Windows-utgaver fra 98 og fram til XP, samt MacOS 9.1 eller høyere eller OS X 10.1.5 eller høyere.

Konklusjon

Skanneren var enkel å bruke, formatet er både plassbesparende og fleksibelt, samtidig som det er meget elegant.

Resultatet ved skanning av tekst, boksider og store fargebilder var også meget overbevisende, både skarphet og farger var helt i toppklasse.

Vi sjekket også ut filmskanning fra negativer, men var ikke like overbevist over resultatet. Ved å øke oppløsningen en del i forhold til hva styreprogramvaren foreslo, ble det bedre, men tok selvsagt mye lenger tid. For utskrift i 9x13 format, vedlegg på epost eller publisering på web er det brukbart. Men der stopper det.

En meget fleksibel og lekker skanner. Listeprisen for den komplette løsningen 4670 er 2 295 kroner. Modellen 4600, som bare er selve skannerplaten, koster 1925 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer