HP Spectre 13

Verdens tynneste PC, og kanskje også den mest futuristiske. Men det har gått på bekostning av «gamle» tilkoblinger.

VERDENS TYNNESTE: HP Spectre 13 er bare én centimeter tykk, men det skulle man ikke tro når man ser ytelse og batteritid. Foto: HP
VERDENS TYNNESTE: HP Spectre 13 er bare én centimeter tykk, men det skulle man ikke tro når man ser ytelse og batteritid. Foto: HP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HP vakte oppsikt da de tidligere i år annonserte den nye Premium-modellen Spectre 13. PC-en måler ikke mer enn 10,4 millimeter, noe som er rundt 20 prosent tynnere enn de tynneste vi har sett så langt.

Noe av hemmeligheten bak det relativt store kuttet i tykkelse, ligger i skjermhengselet, som er konstruert på en måte som bygger minimalt i høyden. Hengslet akkompagneres av en hydraulisk pumpe i miniatyrstørrelse som gjør det enkelt å løfte lokket med én finger. I tillegg har HP fjernet alt av plasskrevende tilkoblinger.

LES OGSÅ:Test av HP Spectre X360

LES OGSÅ: Asus lanserer PC-serie helt uten søppel

Tre USB-C-porter, og det er alt

Her finner du kun en analog lydutgang (minijack), samt tre USB-C-porter, der alle tre kan brukes som ladeport (vi har testet). USB-C er å regne som fremtidens USB-port, og byr på mange fordeler.

Utelukkende bruk av USB-C er første gang vi ser siden vi testet Macbook (som for øvrig kun har én USB-C-port). Minst én av portene støtter dessuten Thunderbolt.

Det følger med overgang fra USB-C til standard USB (3.0). Trenger du overgang til kablet nettverk, HDMI eller VGA, kan det kjøpes som tilleggsutstyr. PC-en har ikke innebygd minnekortleser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer