HP Spectre X360 - 2016-utgaven

En av fjorårets mest vellykkede hybrider har blitt oppgradert. Hva sier vi nå?

LEKKERBISKEN: HP Spectre X360 har kommet i oppgradert utgave. Den er fortsatt blant de lekreste og beste hybrid-PC-ene vi har testet, men vi savner en USB-C-port. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
LEKKERBISKEN: HP Spectre X360 har kommet i oppgradert utgave. Den er fortsatt blant de lekreste og beste hybrid-PC-ene vi har testet, men vi savner en USB-C-port. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PC-markedet er under hardt press. Den siste tiden har Sony, Samsung og nå sist Toshiba, gitt opp forbrukermarkedet - og vi må være forberedt på at flere følger etter i tiden som kommer.

Den eneste av de store produsentene som opplevde vekst i fjerde kvartal (sammenlignet mot fjerde kvartal 2014), var Apple - som bare tilbyr maskiner i premium-segmentet.

LES OGSÅ: Derfor stuper PC-salget

Lekker hybrid-PC

Og det er nettopp dette premium-segmentet HP henvender seg til med sin hybrid-PC Spectre X360. Med hybrid menes her at den berøringsfølsomme skjermen kan skyves helt rundt, slik at maskinen kan fungere som et nettbrett. Den kan også brukes i «teltmodus» (se bildet under) for eksempel til presentasjoner i små møterom.

Stadig flere hybridmodeller fra ulike produsenter lander nå på denne formfaktoren, noe vi absolutt har sansen for. Et meget fleksibelt skjermledd er dessuten en stor fordel i seg selv, for eksempel mellom trange seterader på buss, tog eller fly.

Dette er nytt

Fjorårsutgaven av X360 fikk terningkast 5 og Anbefalt produkt-stempel fra Dinside-redaksjonen. Nå er 2016-utgaven på plass, og i tabellen under har vi sammenlignet spesifikasjonene på de toppspekkede versjonene for deg:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer