HP SureStore CD-Writer Plus 7100e

Hewlett Packard leverer lagringsenheter av alle typer. CD-brennere er intet unntak. Innmaten i denne brenneren kommer fra Philips og støtter alle formater. Dette er den eneste eksterne enheten i testen, og kan enkelt kobles til over alt hvor det er en parallellport.

Publisert

Vi var i utgangspunktet veldig skeptisk til at et så krevende produkt som en CD-brenner skulle kobles til parallellporten. I praksis viser det seg å gå overraskende bra, men med 97% CPU-utnyttelse, er det ikke mye annet PCen er i stand til å gjøre mens brenningen pågår.

Likevel var vi faktisk i stand til å brenne en musikk-CD hvor WAV-filene med musikken lå på serveren. Nå har vi riktignok et 100 Mbit nettverk, men det fungerte faktisk utmerket.

Med bare 6X-lesing og parallell-tilknytningen, er HPs brenner den aller tregeste CD-ROM-leseren i vår test. Vi anbefaler på det sterkeste å ha en vanlig rask CD-ROM-leser i tillegg.

HPen er så fleksibel at den enkelt kan flyttes rundt og deles mellom flere PCer. Den er også meget enkel å bruke for deg som har en bærbar PC. Alternativet er jo en ekstern SCSI-enhet og et PCMCIA-kort eller et parallell til SCSI-adapter. Den løsningen blir fort mye dyrere.

Programvaren til HP løste faktisk et problem for oss når vi tester CD-ROM-lesere. Vi hadde store problemer med å rippe musikk fra IDE CD-ROM-lesere med siste OEM-utgave av Windows 95. Etter at HP-driverne var installert, gikk det som en drøm. Litt verre var det å få HPen til å rippe selv, og vi har derfor ingen målinger på dette. Uansett anbefaler vi at du har en CD-ROM-leser ved siden av, så det bør ikke være noe problem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer