HP tar ledelsen med Omnibook 900

HP tar ledelsen med Omnibook 900
Publisert

Hewlett-Packard lanserte i går en bærbar datamaskin med klokkehastighet på hele 366 MHz, som er en uke før de nye prosessorene til Intel egentlig skulle ha kommet på markedet. Vidunderet veier bare 1,8 kg.

Omnibook 900 er en kraftig forbedring fra 800-serien. Og da snakker vi ikke om datakraft alene: Skjerm og tastatur har blitt større. Dessuten har batterilevetiden blitt forbedret, til tross for maskinens økte ytekraft. Omnibook 900 leveres med både styrepinne og styreflate, slik at du kan velge det du selv foretrekker.

Maskinen kommer med klokkehastigheter på 300, 333 og 366 MHz, alle Pentium II Mobile- prosessorer. Standard for alle maskinene er 32 Mb internminne (kan utvides til 160 Mb) og 12,1" tft-skjerm som viser opptil 1024x768 punkter i 16 millioner farger. Harddisken finnes i to versjoner: 4,3 og 6,4 GB.

For å gjøre maskinens hovedenhet så lett som 1,8 kg, har diskettstasjon og CD-rom-stasjon blitt eksterne, og kan koples til maskinen via en modulboks. Til denne modulboksen kan du også koble til andre enheter som for eksempel zip-drive.

Behovet for sikkerhet har vært viktig ved utviklingen av den nye Omnibook 900. Med "Drivelock" kan harddisken bare brukes i din egen maskin, og slutter å virke hvis den settes inn i en annen. For å sikre alle private filer, er det installert et aktivt kort med krypteringsnøkler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer