HP TouchSmart IQ512sc

I fjor var det kjøkkenet, nå er det visst stua som skal få en ekstra datamaskin. Vi har tatt litt på HPs nye fingerstyrte design-PC.

Publisert
Sist oppdatert

Hewlett-Packard gjør stadig noen tapre forsøk på å tenke i litt nye baner - så for halvannet år siden tok vi en kikk på en spesiell sak ved navn TouchSmart IQ770.

Den mildt sagt utradisjonelle datamaskinen var ment som en "felles-PC" som kunne stå i gangen eller bokstavelig talt være en slags "kjøkkenmaskin". Det som likevel var nyheten var for så vidt ikke at den hadde et alternativt utseende, men måten den var ment å brukes på.

HP ville nemlig å i så stor grad som mulig kvitte seg med behovet for å bruke mus og tastatur, og i stedet satse på en "trykkfølsom" skjerm i kombinasjon med et spesialtilpasset brukergrensesnitt.

Planen var at dette skulle gjøre datamaskinen enklere, morsommere og mer intuitiv å bruke.

Vårt inntrykk den gangen var at ideen slett ikke var dum, og at problemet i stor grad lå i programvaren, som på tross av noen smarte løsninger også i en viss grad føltes treg, litt uelegant og uferdig.

Men nå er det altså en ny giv:

Tilbakemeldinger og erfaringer fra første generasjons TouchSmart sendte HPs designere og ingeniører tilbake til tegnebrettet, og i sommer fikk vi et glimt av etterfølgeren IQ500 - eller IQ512sc som den skandinaviske modellen heter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer