HP utfordrer Epson på fotokvalitet

Epson har så langt vært regnet som det eneste reelle alternativet hvis du vil ha ekte fotokvalitet på blekkskriveren. Nå tar HP kampen opp, og senker dråpestørrelsen og øker oppløsningen dramatisk på en ny serie skrivere.

970cxi har også fått nytt design i forhold til 895cxi. Foto: HP
970cxi har også fått nytt design i forhold til 895cxi. Foto: HP Vis mer
Publisert

Så langt har HPs utskriftsteknologi PhotoRet II faktisk bare hatt 300 dpi (utjevnet for å simulere 600 dpi) mot Epsons 1440 x 720. Selv om oppløsning ikke er noe godt mål for kvalitet i seg selv, har HP utvilsomt hatt et markedsføringsproblem med den lave oppløsningen.

Dette er det nå en definitv slutt på. De nye skriverne har en maksimal oppløsning på hele 2400 x 1200 dpi, og det er en rekord vi ikke venter vil bli slått med det første. I tillegg er minste dråpestørrelse senket fra 10 til 5 pikoliter. Hvis dette også holder i praksis, kan antageligvis HP selge skrivere også for de aller mest kresne fotoentusiastene.

Kontor og entusiast

I tillegg til å velge den aller høyeste oppløsningen, kan du velge den nye teknologien PhotoRet III, som i første omgang kommer i tre skrivere. Kontorskriveren Deskjet 970cxi vil få en pris på ca. 4.000 kroner (inkl. mva.), og er tiltenkt de alle mest kresne kontorbrukerne. I tillegg lanseres to PhotoSmart skrivere for fotoentusiaster som vil få en pris rundt 4.500 kroner (inkl. mva.).

Spennende teknikk

I tillegg til den høye oppløsningen og PhotoRet III, vil skriverne også få dupleks (dobbeltsidig utskrift) som første blekkskriver på markedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer