Huawei Matebook X Pro lansert

Huaweis nye lekkerbisken har 91 prosent skjerm

Og en ganske annerledes webkameraløsning.

91 PROSENT: Huawei Matebook X Pro har en 13,9 tommers skjerm som dekker 91 prosent av flaten. Foto: Josep Lago / AFP / NTB Scanpix
91 PROSENT: Huawei Matebook X Pro har en 13,9 tommers skjerm som dekker 91 prosent av flaten. Foto: Josep Lago / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BARCELONA: Mobile World Congress i Barcelona er ikke bare åsted for lansering av nye telefoner. Huawei brukte anledningen til å vise frem det nye nettbrettet MediaPad M5, samt en lekkerbisken av en bærbar PC; Huawei Matebook X Pro.

Dette er altså en forbedret utgave av Matebook X, som vi testet for bare fire måneder siden, og som var en av tre bærbare PC-er som fikk en sekser på Dinsides terning i 2017.

Vi sjekket ut hvordan Matebook X Pro sitt nye webkamera, i tastaturet, faktisk fungerer i praksis. Sjekk dobbelthake-resultatet:

Vis mer Vis mer

91 prosent skjerm

Med rammer på bare 4,4 mm har Huawei klart å få plass til mye skjerm på denne maskinen – den 13,9 store skjermen er berøringsfølsom med oppløsning på 3000x2000 piksler og dekker da hele 91 prosent av flaten. Lysstyrken er for øvrig oppgitt til 450 nits.

TYNN: Matebook X Pro måler 14,6 mm på sitt tykkeste, men byr allikevel på kraftig maskinvare, blant annet med dedikert skjermkort og siste generasjon Intel-prosessorer. Foto: Huawei
TYNN: Matebook X Pro måler 14,6 mm på sitt tykkeste, men byr allikevel på kraftig maskinvare, blant annet med dedikert skjermkort og siste generasjon Intel-prosessorer. Foto: Huawei Vis mer

Så tynne rammer gir en utfordring med tanke på plassering av webkameraet, og her har Huawei valgt en svært utradisjonell løsning. For kameraet er skjult under en av knappene. Trykker du på den, vippes den opp slik at kameraet gjør seg til syne.

KAMERA I KNAPPEN: Huaweis toppsjef, Richard Yu, viser frem webkameraet på Matebook X Pro. Det er gjemt under en av knappene og spretter opp når du trykker på den. Foto: Josep Lago / AFP / NTB Scanpix
KAMERA I KNAPPEN: Huaweis toppsjef, Richard Yu, viser frem webkameraet på Matebook X Pro. Det er gjemt under en av knappene og spretter opp når du trykker på den. Foto: Josep Lago / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Det gir ikke den mest flatterende vinkelen når du er med i videosamtaler, men er du blant dem som er redd for at webkameraet kan spionere på deg, er du i hvert fall trygg så lenge knappen er trykket ned.

Mye kraft i kompakt utforming

Med vekt på 1,33 kilo og 14,6 mm har Huaweis nye toppmodell ganske beskjedne mål, men på innsiden bor det krefter.

Maskinen leveres med siste generasjons Intel Core-prosessorer (Core i7 8550U og Core i5 8250U), samt Nvidia GeForce MX150 grafikkbrikke.

Videre får du den med 8 eller 16 GB arbeidsminne (RAM) og 256 GB eller 512 GB NVMe PCIe SSD, med fart på inntil 3.000 MB/s ifølge Huawei.

Batteriet på 57,5 Wh skal holde til 14 timers «kontorbruk».

PORTER: Lydutgang, vanlig USB-port og to USB-C-porter. Foto: Huawei
PORTER: Lydutgang, vanlig USB-port og to USB-C-porter. Foto: Huawei Vis mer

Fire høyttalere

På lydfronten ser også Matebook X Pro ut til å levere varene. Fire høyttalere sørger for Dolby Atmos-lyd, og med fire mikrofoner skal maskinen være i stand til å fange opp stemmen din på fire meters avstand for bruk med stemmestyringsløsninger som Cortana.

På siden finner du 3,5mm-utgang, en vanlig USB-port, samt to USB-C-porter; derav én med Thunderbolt-støtte.

FINGERAVTRYKK: I likhet med lillebror, Matebook X, kan du logge på PC-en med fingeravtrykksleseren. Foto: Huawei
FINGERAVTRYKK: I likhet med lillebror, Matebook X, kan du logge på PC-en med fingeravtrykksleseren. Foto: Huawei Vis mer

Matebook X Pro har også fingeravtrykksleser på strømknappen og et tastatur som skal være «spill-proof», som vi da antar skal tåle en kopp kaffe.

Akkurat når maskinen vil bli å finne i norske butikkhyller har vi foreløpig ingen informasjon om, men vi skal kaste oss over den så fort den blir tilgjengelig.

Prisen er oppgitt til 1499 euro for 8 GB/256 GB/Core i5-utgaven, som da tilsvarer rundt 14.500 kroner med dagens kurs.

Flere ferske MWC-saker

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer