Hulu - gratis nett-tv

Heroes, Prison Break, Family guy, The Office - se dem helt gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har allerede skrevet opp og ned i mente om nett-tv, og i undertegnedes spådommer for 2008 er nett-tv ett av de sentrale stikkordene.

Den spådommen forsterkes bare ytterligere av Hulu; en ny nettjeneste som lar brukerne se på populære tv-serier helt gratis og lovlig. Det er nemlig blant annet NBC og Fox som står bak denne nettjenesten.

I utgangspunktet er tjenesten bare tilgjengelig for amerikanske borgere, på samme måte som Pandora også lukket dørene for resten av verden for en tid tilbake (les også: Slik åpner du Pandora igjen.

Vi har imidlertid en godbit til deg, som gjør at du kan bruke nettjenesten fra Norge - mer om den lenger ned i artikkelen.

"Alle" de beste TV-seriene

Først litt om Hulu - dette er en nettjeneste som foreløpig er på privat beta-stadiet; noe som betyr at du trenger en invitasjon for å få være med. Vi har dessverre ingen å dele ut i dag, så du får heller bruke InviteShare og prøve å få en invitasjon der, eller registrere deg på hulu.com for å få en invitasjon etter hvert.

Hulu - gratis nett-tv


Hulu tilbyr det meste av det som rører seg av populære TV-serier i USA. Alle episoder som er sendt til nå ligger tilgjengelig og oppdateres fortløpende etter hvert som de sendes på amerikansk TV. Kvaliteten er selvsagt litt så som så, men langt bedre enn den du finner på YouTube, for eksempel.

Dette gjør Hulu helt lovlig, og de tjener penger på å bryte opp programmene i reklamepauser hvert 10. minutt. Disse varer rundt 30 sekunder hver - slett ikke uoverkommelig for å se de nyeste episodene helt gratis.

Lett å finne frem

Alle episodene ligger grupperte under hver tv-serie, og du kan raskt se hva som er mest populært, eller skumme igjennom. Ikke bare TV-serier er representert; du kan også se Jay Leno, American Gladiators eller hva enn du måtte ønske. Ja, det finnes til og med gamle episoder av Miami Vice hvis det skulle være din fetisj.

Hulu - gratis nett-tv


Selve avspillingsvinduet har de funksjonene vi forventer - muligheter for å spole (spoler du over en reklamepause blir du selvsagt nødt til å se den først, men de er markert med en prikk i tidslinjen), fullskjermmodus, og også en kjekk "pop out"-modus der bare selve avspillingsvinduet kobles fra nettleseren din slik at du kan se video mens du skriver på morgendagens rapport i et annet vindu. En annen kjekk funksjon er at nettjenesten for hver episode husker hvor du stoppet sist.

Brukerne gir også karakterer til alle filmklipp, og det er også mulig å dele hele filmklipp eller deler av det på din nettside, akkurat slik tilfellet er for YouTube.

Bare for amerikanske brukere, MEN ...

Foreløpig er Hulu kun tilgjengelig for amerikanske brukere på grunn av lisensiering til europeiske TV-kanaler, men den sperren er det lett som en plett å omgå, og dette fungerer også dersom du har lyst til å bruke Pandora.

Det lille gratisprogrammet Hotspot shield fikser biffen. Dette er et program som oppretter en VPN-tunnel mellom deg og ruteren du er koblet på, som gjør at trafikken krypteres slik at uvedkommende ikke får tilgang til disken din - veldig kjekt å kjøre i bakgrunnen når du er koblet opp på et offentlig nett på en nettcafé eller lignende.

En bonus er at IP-adressen din også blir endret utad, og derfor klarer ikke Hulu å finne ut at du ikke har en amerikansk IP-adresse. Med hotspot shield aktivert får du tilgang til alle Hulus videoer, men du mister samtidig noe båndbredde, noe leserne i debatten under artikkelen har varierte erfaringer med. Det kreves derfor en relativt rask linje for å spille av Hulus videoer, men det er uansett gratis å prøve.

Hulu - gratis nett-tv

Dermed går du fra dette:

Skjermbilde fra 30 rock (NBC) - som du ser er kvaliteten betraktlig bedre enn YouTube og lignende nettjenester.
Skjermbilde fra 30 rock (NBC) - som du ser er kvaliteten betraktlig bedre enn YouTube og lignende nettjenester. Vis mer

Til dette:

Vi har testet i DinSides lokaler (20Mbit), og her fungerer det helt utmerket å se siste episode av Heroes uten noe hakking i streamingen.

URL: http://anchorfree.com/downloads/hotspot-shield/
URL: hulu.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer