Hunch hjelper deg å velge

Spennende konsept fra Flickr-gründer.

Svar på spørsmål. Få anbefalinger.
Svar på spørsmål. Få anbefalinger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi mennesker lurer på mye rart, og nettopp derfor har Google de siste årene vært en fast side de aller fleste besøker hver eneste dag.

Men - etter å ha prøvekjørt Hunch har det gått opp for oss at Google i mange situasjoner ikke er tilstrekkelig. Nettjenesten er klekket ut av Caterina Fake, som var en av de som grunnla den populære bildetjeneste Flickr, som vi i fjor kåret til en av de 25 beste nettjenestene.

>> De beste bildesettene på Flickr

Det er vanskelig å forklare hvordan Hunch fungerer. Helt enkelt forklart er det et nettsted der du kan søke etter problemstillinger, svare på ti spørsmål eller rundt problemstillingen og til slutt få anbefalinger i forhold til det du svarte. Alle kan lage slike "quizer", og du kan også bidra med spørsmål eller alternative resultater på quizene som allerede er opprettet.

Mye "intelligens"

Under panseret er det imidlertid mye mer. Hunch blir nemlig smartere for hver gang noen bidrar, og svarene du gir fra tidligere tester er også med på å påvirke anbefalingene du får senere. Eksempelvis kan det være at du i én test har svart på hvor mye du tjener, mens du i en annen test er på jakt etter et hotell i Paris. Siden Hunch da vet hvor mye du tjener, vil tjenesten være tilbøyelig å anbefale deg dyrere hoteller enn en som tidligere har oppgitt at han tjener mindre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer