Hurtigtastene alle bør kunne

De viktigste hurtigtastene som lar deg slippe å bruke musa eller styreflaten så mye.

ALT FRA TASTATURET: Kan du hurtigtastene, trenger du ikke å bruke mus og styreflate så mye. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
ALT FRA TASTATURET: Kan du hurtigtastene, trenger du ikke å bruke mus og styreflate så mye. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kan bli mye mer produktiv foran tastaturet om du lærer deg hurtigtaster, for veldig mye av det du gjør på maskinen kan løses enkelt med et par tastetrykk, i stedet for å bevege muspekeren rundtom og trykke på ditt og datt.

I denne artikkelen tar vi for oss de vi synes er mest kjekke å kunne, enten du skriver på et dokument, surfer på nettet eller hva det skulle være.

Kanskje kan du mange av dem allerede, men muligens vil du finne en godbit i bunken, kanskje spesielt blant bonustipsene?

La oss se:

#1: Kopiér, klipp og lim

Kopiér: Ctrl+c (Windows) / Cmd+c (Mac)Klipp: Ctrl+x (Windows) / Cmd+x (Mac)Lim inn: Ctrl+v (Windows) / Cmd+v (Mac)

Disse hurtigtastene er blant de aller mest kjekke å kunne og fungerer enten du skal kopiere tekst, filer eller andre ting. Forskjellen på å kopiere og klippe er at du ved å bruke klipping flytter det du har merket til et annet sted (når du limer inn), mens du ved kopiering lager en ekstra kopi.

Altså, hvis du merker et avsnitt i en tekst, eller en fil på harddisken, og trykker ctrl/cmd+x, så vil den flyttes til målet (og forsvinne fra opprinnelig plass) når du limer den inn med ctrl/cmd+v.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer