Hurtigtaster i Windows

Her finner du oversikt over hurtigtaster i Windows og programmer som kan brukes til å lage dine hurtigtaster.

Hurtigtaster i Windows
Publisert
Sist oppdatert

Windows har en rekke innebygde hurtigtaster, det vil si spesifikke handlinger kan utføres fra tastaturet ved å trykke på en bestemt tastekombinasjon. I tillegg finnes det en rekke programmer som gjør det mulig å programmere tastaturet til å utfører me eller mindre kompliserte handlinger i Windows.

Fordelen med hurtigtaster er at det kan forenkle arbeidet ditt, spesielt hvis de blir en rutine. En annen fordel er at regelmessig bruk av hurtigtaster kan redusere muskelplager som forbindes med den såkalte musesyken. Det går an å redusere bruken av musen til fordel for tastaturet.

På denne siden finner du oversikt over hurtigtaster i Windows og Word. Virkningen av de enkelte hurtigtastene kan avhenge litt av hva slags tastatur, programmer og Windows-versjon du bruker. Nederst på siden finner du en rekke programmer som brukes til å justere hurtigtaster eller lage dine egne hurtigtaster.

Plusstegn (+) mellom de enkelte tastene betyr at alle de aktuelle tastene skal holdes nede samtidig.

WIN står for Windows-tasten, det vil si tasten med Windows-logoen på.

Hurtigtaster i Windows

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer