PlayStation VR – spørsmål og svar

Husk at du også ha kameraet

Her er alt du lurte på om PlayStation VR.

SALGET STARTER I DAG: PlayStation VR byr på en helt ny spillopplevelse om du ikke har testet skikkelig VR fra før. Foto: Marta Perez / EPA / NTB Scanpix
SALGET STARTER I DAG: PlayStation VR byr på en helt ny spillopplevelse om du ikke har testet skikkelig VR fra før. Foto: Marta Perez / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

13. oktober starter salget av Playstation VR her i Norge. Dette er Sonys VR-briller som kan kobles direkte til en Playstation-konsoll, og som da lar deg oppleve spill på en helt ny måte.

Vi har hatt brillene noen dager og kommer tilbake med en test i neste uke, men før vi gjør det – her er tolv ting som er kjekt å vite om PlayStation VR:

Hvor mye koster de?

Det ser ut til at de fleste butikker her til lands har lagt seg på snaue 4.800 kroner kun for PlayStation VR i forkant av lanseringen, men se opp for tilbud når de kommer inn på lager rundtom.

For denne prisen får du med brillene, alle nødvendige kabler, ørepropper samt en egen prosesseringsboks som kobles til Playstation-konsollen. Samt en demo-plate og The Playroom, som består av seks småspill.

Hva trenger jeg i tillegg?

Mens Oculus Rift og HTC Vive må kobles til en ganske kraftig PC, og Samsung Gear VR trenger en Samsung-telefon som skjerm, trenger du følgende om du kjøper deg Playstation VR:

  • Playstation 4
  • Playstation-kamera

Kameraet følger ikke med i den vanlige salgspakken, men det finnes butikker som selger disse to i samme eske. Grunnen til at de ikke følger med i utgangspunktet, er at kameraet har vært i salg en stund, som betyr at mange har kjøpt det allerede. Solgt løst koster kameraet rundt 500 kroner i de billigste nettbutikkene. Dette du altså ha i tillegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer