Huskeliste: Ørepropper og hodetelefoner

I øret? På hodet? Med eller uten støydemping? Det er lett å bli forvirret.

PRIVAT MUSIKK: Utvalget av hodetelefoner er så stort at det kan være vanskelig å orientere seg. Vi hjelper deg å finne typen som passer deg. Foto: DINSIDE
PRIVAT MUSIKK: Utvalget av hodetelefoner er så stort at det kan være vanskelig å orientere seg. Vi hjelper deg å finne typen som passer deg. Foto: DINSIDE Vis mer
Publisert

Det fine er at ørepropper og hodetelefoner fås i alle fasonger, størrelser og prisklasser. Men mange muligheter kan også gjøre det vanskelig å velge.

Det første du må tenke på er hva «lurene» skal brukes til.

Tenk på bruksområdet

Skal du bruke dem hjemme? På joggeturen? På flyreiser?

Trolig har du erfaringer med hodetelefoner eller ørepropper fra før. Da vet du at ikke alle er like behagelige å ha på seg.

Noen liker absolutt ikke å ha ting inni øret og foretrekker klokker som sitter utenpå ørene. Andre synes at både lyden og isolasjonen mot utenverdenen er langt bedre med ørepropper.

Skal du ha musikk til treningsøktene, vil nok uansett ørepropper være det beste. Ingen har vel noen gang vunnet et halvmaraton med store klokker på hodet. Se vår store test av treningsørepropper - vi er ikke i tvil om hvilken ørepropp som er best.

Vondt eller godt i øret?

Det er store forskjeller, både på ører og propper. Det er vanskelig (og uhygienisk) å prøvelytte øreplugger, så du er egentlig nødt til å ta sjansen.

Heldigvis er det slik at det går an å få kjøpt alternative gummiforsatser, hvis det ikke følger med i pakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer