Hvordan bytte ruter på enkleste måte

Husker du dette, kan du gjøre ruterbyttet enklere

Slik slipper du å legge inn passord på alle dingsene dine én gang til.

LETT Å FINNE: Har du fått deg ny ruter finner du vanligvis SSID og passordet den leveres med på undersiden av ruteren. Men for å spare litt tid kan du endre dette, slik at alle dingsene dine kobler seg opp automatisk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LETT Å FINNE: Har du fått deg ny ruter finner du vanligvis SSID og passordet den leveres med på undersiden av ruteren. Men for å spare litt tid kan du endre dette, slik at alle dingsene dine kobler seg opp automatisk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du superbruker på trådløse nettverk, så kan det godt være at du kjenner til denne muligheten fra før av. Men for alle andre kan dette vise seg å være et nyttig, og ikke minst tidsbesparende tips.

Situasjonen er som følger: Du har fått deg ny ruter, enten fordi du selv har kjøpt ny, eller fordi det var den bredbåndsleverandøren din leverte.

I denne artikkelen går vi ikke inn på selve installasjonen, men på et lite enkelt grep du gjør når alt er koblet opp og klart til bruk, nemlig oppsett av SSID og passord til det trådløse nettverket.

Er du usikker på hvordan du gjør dette? Her er løsningen på å sette opp et trådløst nettverk.

Endre navn

SSID står for «Service Set Identifier» og er navnet som dukker opp når du leter etter trådløse nettverk å koble deg opp mot. Nye rutere kommer med forhåndsinnstilt SSID og passord, men dette har du muligheten til å endre.

Tipset vårt er rimelig enkelt: Får du ny ruter? Gi den samme SSID og passord som forrige ruter.

Da vil alle enhetene dine tro at de kobler seg opp mot det gamle trådløse nettverket du hadde, og de kommer rett på nett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer