Hva bør du passe på

Publisert

Som nevnt tidligere har konkurransen mellom APIene begynt å jevne seg ut. Alle nye grafikkbrikker som ATI Rage 128, Riva TNT, Savage 4, og Voodoo 3 støtter både OpenGL og Direct3D fullt ut, i tillegg til at Voodoo støtter også Glide. Har du et noe eldre kort kan det være problemer med OpenGL-støtten, mens det aldrende Voodoo 2-brikken fremdeles er noe av det beste når det gjelder spillkompatibilitet.

På spillsiden bruker de fleste spillene Direct3D-grensesnittet, men kjøper du et actionspill basert på Quake II-motoren, er sannsynligheten stor for at det benytter seg av OpenGL API..

Det er alltid lurt å undersøke nettsidene til grafikkortprodusentene på jakt etter de nyeste driverne, og sidene til spillprodusenter som ofte inneholder såkalte patcher som kan forbedre spillets støtte for bestemte grafikkort. Men det første du bør gjøre er å sjekke eskene til spillene du har tenkt å kjøpe, for der er systemkravene spesifisert. Kravene til prosessor og RAM bør tas med en stor klype salt, siden for å få noe nytte ut av et 3D-spill trenger man som regel en mye kraftigere maskin enn det som er spesifisert. På esken finner man også ut hvilket grensesnitt spillet bruker, og det er relevant informasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer