Hva er det med Twitter, egentlig?

Over 100.000 nordmenn bruker mikrobloggtjenesten Twitter. Likevel er det mange som ikke bruker den aktivt – fordi de rett og slett ikke forstår hvordan. Av: Mina Knudsen

Twitterfan og blogger, Halvor Harsem, har over 2000 følgere og er en ivrig bruker av minibloggtjenesten. Foto: Mina Knudsen
Twitterfan og blogger, Halvor Harsem, har over 2000 følgere og er en ivrig bruker av minibloggtjenesten. Foto: Mina Knudsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har internettet flommet over på både PC-er, smarttelefoner og lesebrett. I denne digitale verden har det også kommet ulike plattformer innen sosiale medier, som Twitter, Facebook, Flickr og YouTube. Men hva må egentlig til for at vi skal henge med?

- Twitter er ikke for alle, det er et relativt lite nettverk i Norge - men et kraftig nettverk. Jeg pleier å beskrive Twitter som et sted beslutningstakere og meningsytrere sitter. Her er det lav terskel for å starte samtaler med folk du normalt ikke ville hatt tilgang til, man finner lettere relevant informasjon og folk engasjerer seg lettere enn på f eks Facebook, sier Thomas Moen, gründer og foredragsholder innen sosiale medier.

Les også: Sannheten om Twitter

Avfallsbøtte

Twitterfan og blogger, Halvor Harsem, forteller at folk bør være på Twitter fordi det er der man får informasjon om hva som skjer i samfunnet og verden. Selv bruker han ikke Twitter som en informasjonskanal, men for å gi informasjon til andre.

- Jeg har alltid begrenset meg i hverdagen, for jeg har så mye på hjernen. Noe som er jævlig irriterende, men så fant jeg Twitter, jeg kaller det avfallsbøtta mi. Restaurering av hjerneavfallet mitt. Nå slipper jeg å mase på folk, jeg kan bare skrive alt jeg føler og tenker på 140 tegn, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer