Hva er egentlig et speilreflekskamera?

Hvis du aldri har brukt et speilreflekskamera kan du lese en kort forklaring her:

Hva er egentlig et speilreflekskamera?
Publisert
Sist oppdatert

Lyset trenger inn i frontlinsen, gjennom objektivet og treffer et speil foran lukkeren, som reflekterer lyset direkte til søkeren. Det betyr at når du ser i søkeren, ser du mer eller mindre nøyaktig det samme som blir fanget av CCD-brikken når du trykker ned utløseren og speiles vippes opp. Det medfører samtidig at du ikke kan bruke LCD-skjermen som søker, noe mange blir overrasket over.

Men andre forskjeller er viktigere, og størst er muligheten til å bytte ut hele optikken. Man kan altså ha forskjellige objektiver til forskjellige fotografiske situasjoner. De rimelige speilreflekskameraene leveres gjerne med et enkelt "allround" objektiv. Entusiastene vil imidlertid snart oppdage kameraets potensiale ved å anskaffe flere objektiver. Derfor risikerer man ofte at innkjøp av digital speilrefleks kan bli dyrere enn man først hadde sett for seg. Avanserte objektiver koster ofte mange tusen kroner...

Det finnes dessuten mye annet ekstrautstyr til digitale speilreflekskameraer, for eksempel kan du sette på ekstern blits, og diverse filtre på objektivet for å skape spesielle effekter. Hvis slikt ekstrautstyr er interessant for deg, bør du sjekke hva som er tilgjengelig for det aktuelle kameraet du tenker å anskaffe deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer