Hva er egentlig tingenes internett?

Mange spår at tingenes internett (IoT) blir den neste, store digitale revolusjonen. Men hva er det egentlig, og hvordan kan tingenes internett komme til nytte?

Om få år kan nesten alt være på nett. Dette åpner enorme muligheter, men også nye farer. Foto: DinSide.no
Om få år kan nesten alt være på nett. Dette åpner enorme muligheter, men også nye farer. Foto: DinSide.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg at du sløver i sofaen. Plutselig får du et varsel i helse-appen på mobilen om at sofaen melder at du har sittet der i mer enn seks timer, og det er derfor på tide å ta en joggetur.

I gangen står joggeskoene, som det siste halvåret har rapportert inn 25 joggeturer til samme helse-app, hvorav 12 av de totalt 18 timene har foregått på asfalt. Derfor gir appen beskjed om at i dag bør du løpe i terrenget.

Dingser finner dingser

Du begynner å lete etter smartklokka, men finner den ikke. Heldigvis har du en app på TV-en som hjelper deg med å spore dingsene dine.

Derfor stiller du deg derfor foran TV-en og sier «OK Siri - hvor er smartklokka?». I neste øyeblikk hører du et kraftig lydsignal fra klokka, og på skjermen blinker et kryss over et bilde av baderommet.

Alt snakker med alt

Til høyre på TV-skjermen dukker det plutselig opp et blinkende bil-symbol. Du peker på bilen med fingeren, og straks kommer melding på skjermen om at vinduet på førersiden i bilen din står åpent. Du bekrefter OK - lukk på spørsmålet om du vil lukke det.

Helsemåleren som sitter i smartklokka har allerede varslet legen din om at det snart er på tide med en visitt, og har også sendt i vei en bestilling til apoteket på et nytt brett med blodtrykkregulerende medisin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer