Hva er forskjellen på "bulk" og "retail"?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Hva betyr disse betegnelsene, som jeg stadig ser i nettbutikker: "bulk," og "retail?" Det ser ut som om det er de samme produktene, men prisen er forskjellig. Hva annet er det som er forskjellig? Jeg tenker først og fremst på DVD-brennere. Mvh. Bent Ove:)

Datadoktoren svarer

Hei,Direkte oversatt betyr ”bulk” noe slikt som ”stort omfang”, ”volum”, ”skipslast”, ”helt parti”. ”Retail” betyr det motsatte,”detaljsalg” og ”småhandel”.

Når det gjelder datautstyr, så leveres PC-komponenter beregnet på produksjon i ”bulk”, det vil si uten annet enn den mest nødvendige innpakning. Alt ekstra, som pappeske, programvare, festeskruer, kabler og brukerveiledninger mangler helt eller delvis. Dette ville bare måtte pakkes opp og kastes, og skaper bare unødvendig ekstraarbeide for de som produserer PCer.

PC-produkter som er beregnet på å selges ”over disk” til sluttbrukere, er derimot pakket inn i fargerik emballasje. Ofte inneholder pakken også alt du trenger av drivere, ekstra programvare, det du trenger for å montere enheten og en utførlig bruksanvisning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer