Hva er hashtag?

Nå slippes «emneord» løs på massene. Men hva er det, egentlig?

Hva er hashtag?
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje allerede sett og irritert deg over dette firkant-tegnet som dukker opp i perifere venners Facebook-innlegg, og lurt på om det betyr at de har en nært forestående reise med Oslo sporveier.

En «hashtag» er et ord eller frase som starter med symbolet #, og som er en måte å kommunisere rundt et emne i sosiale medier.

Derfor har man også foreslått at ordet på norsk skal være emneord eller emneknagg. Det er ordet etter #-symbolet som er selve emneordet, og som dermed blir både klikkbart og søkbart.

Fra nyheter til følelser

Emneord kan være nyttige til å finne informasjon om temaer som interesserer deg, og er man på et spesielt arrangement, eller det skjer en stor nyhetshendelse eller katastrofe kan de være praktiske ledetråder. Da orkanen Sandy herjet store deler av USA i fjor høst, var for eksempel #hurricanesandy en gjenganger. På musikkfestivalen Norwegian Wood som var forrige helg, ble #norwegianwood flittig brukt, og til høsten får vi sikkert se mye av #valg2013.

Men emneord blir også brukt til å sette en merkelapp på situasjoner, følelser eller tilstander, ifølge Metronet. God mat merkes ofte med #foodporn, og på søndager bruker mange #fyllesyk. Noen av dere har kanskje også sett #denfølelsen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer