Hva er indeksering?

Publisert
Sist oppdatert

Når jeg gjør et søk i windows vista får jeg noen ganger dårlige resultater og det står at "søk på ikke-indekserte steder kan gå sakte". Hva er indeksering, og er det noen ulemper ved å bruke det?

Hvis ikke bør jo hele harddisken indekseres.

Mvh
Erik-André

Datadoktoren svarer

Heisann,

Indeksen er ganske enkelt en fil som inneholder informasjon om andre filer - som filnavn, endringsdato og egenskaper. Indeksen vet også hvor fila er plassert.

Så når du søker etter en fil vil Vista først søke i indeksen og kunne finne fila mye kjappere enn om den skulle være nødt til å søke gjennom hele harddisken etter den.

Et vanlig eksempel på en indeks finner du i bokhylla - mange bøker har en indeks (register) bakerst der nøkkelord hjelper deg med å kjapt finne frem til riktig side.

Men å indeksere alle filene dine er ikke så smart, da blir indeksen for stor og mye av poenget blir borte. Hold deg til filsamlinger du ofte søker i, som film- og musikksamlingen.

Hvordan du legger til kataloger i indeksen kan du lese om i artikkelen 10 smarte Vista-tips.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer