Hva er indeksering?

Publisert
Sist oppdatert

Når jeg gjør et søk i windows vista får jeg noen ganger dårlige resultater og det står at "søk på ikke-indekserte steder kan gå sakte". Hva er indeksering, og er det noen ulemper ved å bruke det?

Hvis ikke bør jo hele harddisken indekseres.

MvhErik-André

Datadoktoren svarer

Heisann,

Indeksen er ganske enkelt en fil som inneholder informasjon om andre filer - som filnavn, endringsdato og egenskaper. Indeksen vet også hvor fila er plassert.

Så når du søker etter en fil vil Vista først søke i indeksen og kunne finne fila mye kjappere enn om den skulle være nødt til å søke gjennom hele harddisken etter den.

Et vanlig eksempel på en indeks finner du i bokhylla - mange bøker har en indeks (register) bakerst der nøkkelord hjelper deg med å kjapt finne frem til riktig side.

Men å indeksere alle filene dine er ikke så smart, da blir indeksen for stor og mye av poenget blir borte. Hold deg til filsamlinger du ofte søker i, som film- og musikksamlingen.

Hvordan du legger til kataloger i indeksen kan du lese om i artikkelen 10 smarte Vista-tips.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer