Hva er SCSI?

SCSI-kontrolleren er en av de eldste standardene som fortsatt er i bruk. SCSI er i bruk på alt fra PCer og Macintosher til større minimaskiner. Hvilke standarder finnes, hva slags utstyr passer sammen og hvor fort går det?

Vi bruker Adaptec AHA-2940UW i vår test-PC. Den er utstyrt med uttak for både UltraWideSCSI-2 med 68-pin og vanlig narrow UltraSCSI-2 50-pin. Den støtter SE-enheter (single ended).
Vi bruker Adaptec AHA-2940UW i vår test-PC. Den er utstyrt med uttak for både UltraWideSCSI-2 med 68-pin og vanlig narrow UltraSCSI-2 50-pin. Den støtter SE-enheter (single ended). Vis mer
Publisert

SCSI er en forkortelse for Small Computer Systems Interface. Denne standarden brukes i alle typer maskiner fra hjemme-PCer til store servere. SCSI brukes til å koble en rekke forskjellig enheter til PCen. Du kan koble til harddisker, CD-ROM-lesere, CD-brennere, tape-streamere, profesjonelle digitale kameraer og scannere. SCSI støttes av PCer, Macintosher, Amigaer og store UNIX-maskiner. SCSI (uttales "scuzzy") er en selvfølge i servere, men er et godt alternativ for den hjemmebrukeren som er over middels avansert.SCSI konkurrerer først og fremst med EIDE på PCen. Fordelen med SCSI er at den er mye mer selvstendig enn EIDE og belaster prosessoren mindre. For maskiner med raske CD-brennere og harddisker er SCSI uslåelig. SCSI kommer aller mest til sin rett når det er mange raske enheter som overfører data seg i mellom. I avanserte fleroppgavesystemer som Windows NT, Windows 2000 og Linux er SCSI uslåelig.

For en enkel enbrukermaskin med en harddisk og CD-ROM-leser vil EIDE i de fleste tilfeller være både raskere og bedre. Det er først og fremst for den litt mer viderekommende PC-bruker at vi anbefaler SCSI. Det skyldes at SCSI er en hel vitenskap og ikke alltid er like lett å få til å fungere. SCSI-bussen må termineres riktig og enhetene må tildeles hver sin separate ID. Men når SCSI først er satt opp riktig og fungerer, er ytelsen og funksjonaliteten i toppklasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer