Hva HTML-editorer kan gjøre

Den HTML-editoren du starter å bruke, vil ofte bli den HTML-editoren du fortsetter med. Skal du velge din første HTML-editor, bør du derfor ha noe å vokse med. Skal du bytte verktøy, kan du risikere at prosessen både tar mye tid og fører til feil i websidene dine.

Publisert

HTML står for HyperText Markup Language, og er grunnlaget for alle websider på Internett.

HTML er ikke alltid det samme. En og samme webside kan se vidt forskjellig ut, avhengig av operativsystem, nettleser og ikke minst versjonen av nettleseren. En god HTML-editor kan hjelpe deg med å lage websider som ser mest mulig like ut overalt.

Dette gjør en HTML-editor

HTML-editorer lager faktisk ikke noe mer enn enkle tekstdokumenter. Du kan derfor godt lage førsteklasses websider i et hvilket som helst tekstbehandlingsprogram, bare du vet hvilke koder som skal brukes.

Antallet koder i HTML er begrenset, og sjelden vil selv avanserte websider benytte mer enn 20 til 30. Utfordringen med HTML er derfor ikke kodene, men hvordan du skal bruke og kombinere disse slik at resultatet blir gode websider.

En god HTML-editor vil passe på disse tingene for deg. Og er HTML-editoren litt avansert, skal det heller ikke være særlig vanskelig å legge avanserte funksjoner og effekter inn på sidene dine.

Hold deg til ett program

HTML-editorer er ofte svært forskjellige. Av de programmene vi har testet, er det bare noen ganske få som ligner på hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer