Hva koster egentlig innmaten?

Apparater blir stadig billigere, men det blir stadig mer å gå på.

Hva koster egentlig innmaten?
Publisert
Sist oppdatert

Når det dukker opp en helt ny produkttype, som f.eks. flate TV-er eller PC-skjermer, så er de som regel hårreisende dyre når de blir lansert. Etter en viss tid koster de nesten ingeng ting og til slutt forsvinner de ut av markedet.

En av de første artiklene vi skrev om LCD-skjermer for PC er et godt eksempel på dette. En 15-tommer fra Sony som skulle lanseres våren 1998 hadde en prislapp på over 20 000 - eks mva.

I dag finner du ikke ordinære 15-tommers LCD, du kan få tak i 19-tommere og de koster under tusenlappen.

Prisnivået har blitt så lavt og brukerne så krevende, at det ikke lenger lønner seg å produsere og selge 15-tommers skjermer.

Hvor billig kan de bli?

Selv om produkter blir borte fra markedet, er det alltid noen funksjoner som ikke bare kan forsvinne, og produktene som sørger for disse funksjonene må derfor produseres uansett hvor presset prisnivået er.

Et godt eksempel på hvor billig og praktisk teknologien kan bli ser vi på lydsiden. Det er alltid behov for forsterkere, enten det er i en flat-TV, stereoanlegg eller radio. Men når en flat-TV koster under 3 000 for en 32-tommer og under 4 000 for en 42-tommer - da blir det ikke mye igjen til lyd-delen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer