Hva må til for å bli trådløs?

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Jeg har bestilt ADSL og modem fra Tele2. Men hva trenger jeg av boks/bokser utover modemet for både trådløs- og kabel-tilkobling til PC'en? Ser at det finnes både splitter, router, gateway og aksesspunkt. Hva må jeg ha? Hilsen Vidar

Datadoktoren svarer

Hei,

Kort fortalt trenger du en trådløs router og et trådløst nettverkskort til PCen din, og ikke mer. Disse selges noen ganger i pakker, og de fleste bærbare har trådløst nett innebbygd fra før av.

En trådløs router eller switch har nemlig også tilkoblinger for vanlige nettverkskabler, som er langt raskere enn overføring over radio - og er bra å bruke til for eksempel hjemmeservere.

Forskjellen på en switch og en router er at en switch bruker smarte algoritmer til å fordele trafikken mellom nettverksportene, mens de forskjellige utgangene simpelthen deler på båndbredden i en router.

Et aksesspunkt er på sin side et trådløst nettverkspunkt som bare har en kabel for å kobles opp til nettverket, og kan dermed bare brukes til trådløst. Dette er kanskje ikke så lurt å kjøpe hvis du skal ha en server eller en ren IP-telefon koblet opp (analoge IP-telefoner bruker derimot helt andre løsninger).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.