Hva med iMac i Norge?

I USA er lanseringen av Apples nye iMac så langt en suksess. De første leveransene ble revet bort, nye salgsrekorder er satt, og fabrikkene jobber døgnet rundt for å tilfredsstille behovet. Vil denne suksessen også nå våre breddegrader? Har Apple apparatet som trengs for å nå utover markedene der de allerede har fotfeste?

Hva med iMac i Norge?
Publisert

Hvis du skal kjøpe PC, finnes det mange forskjellige salgskanaler. Det er forhandlere som selger administrative løsninger, løsninger for teknisk bruk og en mengde mindre firmaer som leverer skreddersøm for spesialister eller entusiaster. I tillegg kan du kjøpe en PC som et rent konsumentprodukt hos elektroforhandleren.

Apple selges nesten utelukkende hos faghandlere, som arbeidsstasjon for spesielle oppgaver innen mediaproduksjon. Bildet kompletteres av noen få forhandlere som selger til skoler og universiteter.

Hvor kan du kjøpe iMac?

Det finnes ikke så mange forretninger som selger Mac som hjemmemaskin i Norge. Går du til Elkjøp eller Lefdal, er det ikke mange Mac-maskiner å se.

I USA bruker Apple 100 millioner dollar til kampanjer for sin nye kjæledegge. Ingen potensielle kunder skal unngå å vite at den finnes. Det er opprettet egne Mac-avdelinger hos de store datavarehusene, og mange firmaer satser stort på iMac med katalogsalg over internett eller telefon.

I Japan etableres det nå et nytt forhandlerapparat, på siden av det etablerte, som skal sørge for at iMac får innpass hos nye brukergrupper som ennå ikke har anskaffet seg datamaskin. Handlemønsteret i Japan er ganske forskjellig fra andre deler av verden, og iMac lanseres blant annet i store kjeder som selger musikkinstrumenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer