Hva skal du svare barna?

Nettjeneste har svarene du sliter med å hoste opp selv.

Hva skal du svare barna?
Publisert
Sist oppdatert

Som småbarnsfar er det ikke fritt for at det dukker opp ett og annet spørsmål en gang i blant om hvorfor ting er sånn og sånn, og selv etter 17 år på skolebenken er det ikke alltid at pappa kan svaret på alt.

Vet du for eksempel hvorfor tisset er gult, hvorfor man får tårer i øynene når man skjærer løk, hvorfor snørr smaker salt, hvorfor sauer ikke krymper i regnvær eller hvorfor maten blir varm etter å ha stått litt i mikrobølgeovnen?

Temaside: Barn

Nettsiden Whyzz er en slags søkemotor for spørsmålene barna stiller og som du ikke alltid har snøring på. Du kan bruke søkefeltet for å skrive inn spørsmålet, og deretter får du et søkeresultat med relaterte spørsmål med utfyllende svar. Og - ikke bare er de utfyllende; de er også skrevet på en måte som gjør det lettere å forstå for barna. Målgruppen er barn fra 4-7 år.

I tillegg er spørsmålene kategoriserte slik at du kan utforske uten å måtte søke. Nettsiden har også en rekke spill og eksperimenter for å lære barna ting, som for eksempel hvorfor egg blir harde når du koker dem eller hvorfor colaen bruser over når du rister på den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer