Hva skal du tenke på i butikken?

Forskjellige bruksomsråder krever forskjellige grafikkort, og produsentene gjør sitt beste for å lure deg med høye tall og store bokstaver. Her er det du burde vite før du kjøper grafikkortet ditt.

Publisert
Sist oppdatert

Når du skal kjøpe grafikkort er det viktig å ta for seg egenskapene til grunndesignen, som du kan finne ved å søke rundt på Internett. Siden det er mange produsenter av nesten nøyaktig like kort, er det grunndesignen fra kortdesignerne som forteller mest om ytelsen i selve grafikkortet.

Et Radeon X800- eller GeForce 6800-kort vil ha de samme egenskapene uansett om det er MSI, ASUS eller Powercolor som har laget det. Det som kan skille de enkelte kortene kommer vi nærmere inn på under.

Grafikk til spilling

Skal du ha et grafikkort til gutterommet og først og fremst ønsker å spille de råeste 3D-spillene best mulig må du sannsynligvis opp ganske mye i pris. Her er det bare de aller siste skjermkortene som teller - og de koster fra tre tusenlapper og oppover.

Men de store spillutviklerne hadde gått glipp av mange inntekter dersom spillene deres bare kunne brukes på de siste kortene. Nesten alle spillene som finnes i dag har et minstekrav om DirectX 8.0 - en standard som er på plass i GeForce 2MX og Radeon 8500 og oppover.

Eldre og billigere grafikkort vil fortsatt kunne spille de siste spillene - men med lav oppløsning, få detaljer og uten mange av de siste effektene. Jo nyere grafikkort, jo bedre vil spillene ta seg ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer