Hva skal vi bruke Linux til?

Novells Linux-versjon får et og annet å bryne seg på når vi installerer det på en produksjonsmaskin, og tester det mot mediaboksen i hjemmet.

Publisert
Sist oppdatert

Vi i DinSides dataredaksjon har ikke latt Novell sin Linux-distribusjon gå upåaktet hen. Faktisk kommer vi til å bruke en hel uke med Novell Linux - for å se om det berømte og beryktede operativsystemet er godt nok til å erstatte Windows.

Det tror vi ikke blir noe lett, verken for Novell Linux eller for oss. Men vi er mer enn forberedt på hyggelige overraskelser.

Brukes til det samme som Windows

Vi har brukt Mac OS X og Windows XP om hverandre til å fullføre de mange daglige oppgavene i redaksjonen vår. Det inkluderer alt fra vanlig epostlesing og surfing på nettet, til komplisert bilderedigering i Photoshop, og vi bruker også ofte Word sin endringssporing.

Det vil si at vi må bruke kontorpakken OpenOffice, epostlprogrammet Evolution og bilderedigeringsprogrammet The Gimp, som alle følger med på CDen fra Novell, på en daglig basis.

Vi kommer i tillegg til å teste litt med MP3-spillere, skrivere og fotoapparater - som vi også bruker daglig.

TV-kort og multimedia

Redaksjonen bruker et web-basert publiseringssystem som er optimalisert for Internet Explorer. Hittil er bare Safari på Mac OS X som har klart å bruke dettes systemet rimelig knirkefritt - og siden denne nettleseren er basert på et Linux-program, føler vi oss rimelig trygge på at dette kan gå bra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.