Hva skiller de billigste skannerne?

En skanner med imponerende spesifikasjoner er ikke nødvendigvis den beste. Her kan du se innskannede bilder fra de rimeligste skannerne, slik at du selv kan være med å avgjøre hvem som er best.

Publisert

Det er tre faktorer som er viktige når du skal avgjøre kvaliteten på en skanner: Skarphet, fargegjengivelse, og evne til å gjengi detaljer i mørke partier. De to første kan til en viss grad forbedres ved hjelp av bildebehandlingsprogrammer, men detaljer som har gått tapt under innskanning, lar seg aldri manipulere frem.

Felles for alle de tre faktorene er at de sjelden oppgis i de tekniske spesifikasjonene til skanneren; de avsløres kun i en sammenlignende test.

I denne artikkelen sammenligner vi resultater fra seks av de rimeligste USB-skannerne som er å få kjøpt i Norge i dag. All innskanning er foretatt med skannernes standardinnstillinger. Nå er det opp til deg å avgjøre hvem som gir best resultat. Deretter kan du diskutere denne artikkelen med andre.

Skannerne som er testet er:

Skarphet

Her har vi tatt utsnitt av resultater fra de forskjellige skannerne. Legg merke til at det er store forskjeller i bakgrunnsfargen. For ordens skyld – den skal være hvit. Siden fargene ikke kan måles opp mot originalen (som selvsagt kun foreligger på papir), så skal vi ikke avgjøre hvem som er best på akkurat det. Men når det gjelder skarphet, kan du jo gjøre deg opp en mening selv?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer