Movie Maker i Windows 10

Hva skjedde egentlig med Windows Movie Maker?

Microsoft har fjernet det populære programmet, som faktisk fungerer fint fortsatt. Men pass på å laste ned fra en trygg kilde.

FUNGERER FINT: Her kjører vi Movie Maker i Windows 10, og videoredigeringsprogrammet fungerer tilsynelatende helt fint. Men les advarslene før du følger tipset vårt. Skjermdump: Dinside.no
FUNGERER FINT: Her kjører vi Movie Maker i Windows 10, og videoredigeringsprogrammet fungerer tilsynelatende helt fint. Men les advarslene før du følger tipset vårt. Skjermdump: Dinside.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Windows Essentials var navnet på en gratis suite med programmer, som du kunne laste ned gratis fra Microsoft. Suiten inneholdt blant annet programmer som Messenger (chat), Mail (e-post), Movie Maker (videoredigering), Photo Gallery (bildeprogram) og OneDrive (nettlagring).

Pensjonert i fjor

Siste utgave kom i 2012, og var myntet på brukere av Windows 7. Siste oppdatering kom i 2014, og i fjor fjernet Microsoft helt muligheten for å laste ned Windows Essentials. Samtidig annonserte de at de heretter ikke ville tilby noen form for support eller oppdateringer for dem som fortsatt valgte å bruke programmene.

Flere av programmene har dessuten sluttet å fungere (som Messenger), eller har blitt erstattet av nyere versjoner - mens to av dem, Movie Maker og Photo Gallery, fortsatt fungerer i 2018 - til og med i Windows 10, skal det vise seg.

Microsoft advarer

Et kjapt Google-søk tyder på at det er relativt enkelt å finne suiten fra andre (uoffisielle) kilder. Microsoft advarer imidlertid mot å søke suiten opp på nettet og laste den ned fra uoffisielle kilder, på grunn av en overhengende fare for at disse har uønskede vedheng - som virus og annen skadevare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer