Hva skjer med nettkontiene når du dør?

Nettjeneste lar deg styre hva som skjer.

DIGITALT TESTAMENTE: Med Legacy Locker kan du sørge for at dine digitale ressurser blir frigjort til dine nærmeste dersom du stryker med. Foto: Sheila VooDoo, sxc
DIGITALT TESTAMENTE: Med Legacy Locker kan du sørge for at dine digitale ressurser blir frigjort til dine nærmeste dersom du stryker med. Foto: Sheila VooDoo, sxc Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er selvsagt ikke noe hyggelig å tenke på, men én dag er det slutt for hver og en av oss. Og - det kan skje mer brått enn du tror.

Kanskje har du tenkt på hva som vil skje med de mange kontiene du har rundt om på nettet? Hvor lang tid tar det før Facebook-kontoen din blir borte, hva skjer med alle Flickr-bildene du har lagt ut, eller hva med de 500 kronene du hadde til gode på iTunes-kontoen? I de fleste tilfeller er det svært vanskelig for dine etterlatte å få kontrollen over disse kontiene.

Legacy Locker er en nettjeneste som fungerer som et slags digitalt testamente. Alt du legger inn her, blir frigjort til de du har plukket ut dersom du blir rapportert med hvilepuls mindre enn én, slik at de som står deg nærmest kan gjøre det nødvendige i forhold til ditt digitale liv.

I tillegg er det mulig å legge inn dokumenter, bilder, hilsner og andre ting du måtte ønske å dele med dine nærmeste.

Slik fungerer det

Hvis du vil bruke Legacy Locker finnes den i flere versjoner. Du kan bruke en gratisversjon med svært begrensede muligheter (3 nettkonti, 1 mottaker, 1 hilsen), betale $30 i året for ubegrensede muligheter, inkludert dokumentbackup og videoopplasting, eller $300 som en engangssum. Sannsynlighetsutregningen om hva som lønner seg får du stå for selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.