Hva skjer med OLED?

OLED skulle liksom overta for LCD og plasma, men lar vente på seg. Hva er egentlig status?

Publisert
Sist oppdatert

I dag er alle skjermer som selges av den flate typen, og LCD dominerer selv om plasma holder stand hos filmentusiaster. Men ingen av disse skjermtypene er idéelle. LCD er treg har lav kontrast og bruker for mye energi i forhold til lysutbytte, siden prinsippet går ut på å filtrere bort uønsket lys. Plasma er lynrask, har høy kontrast, men bruker også mye strøm og har fremdeles problemer med innbrenning.

Av nye løsninger er det OLED- Organic LED - som er den neste teknikken det satses på. Den er basert på lys-emitterende dioder basert på organisk materiale. Vi har tidligere skrevet om dette allerede i 2003, du kan lese artikkelen her og en oppdatering av status i 2007 som du finner her.

Det tas grep

Selv om spådommene fra tidligere har bommet med noen år, er det fremdeles trykk i kjelen. Nå som skjermer basert på eksisterende teknologi har blitt så billig å framstille, er det behov for en ny runde opp i spiralen. Det betyr nye investeringer i produksjonsapparatet, høye priser for nye produkter på et nytt kvalitetsnivå og videre utvikling mot det store massemarkedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer